Yüksek Lisanslı Yöneticinin DYK Haftasonu Yönetim Görevi Yanlış Koddan mı Ödeniyor?

Yüksek Lisanslı Yöneticinin DYK Haftasonu Yönetim Görevi Yanlış Koddan mı Ödeniyor?
12 Eylül 2020 14:21 | Son Güncellenme: 14 Eylül 2020 14:30
2.527
A+
A-

KBS ekders sistemindeki DYK haftasonu yönetim  ekdersi hatası farkında olmadan Yüksek lisanslı bir idarecinin ekdersini yanlış hesap etmektedir.

Yuksek lisanslı olsun ya da olmasın yöneticiler haftasonu DYK yönetim görevini 116 kod olan “Takviye Kursu Gündüz” gorevinden girmekte ve DYK haftasonu görevini %100 artırımlı ödemektedir. Fakat içlerinde yüksek lisans veya doktora yapan yoneticileri ise hem %100 artırımlı hem de %5 veya %15 artırımlı ödemektedir.

Oysa haftasonu yönetim görevleri fiilen derse girilmediği icin yüksek lisans veya doktora görevleri mevzuata göre artırımlı ödenmez.

Bu konuda yapılması gereken iki şey vardır.
Birincisi Maliye Bakanlığı’nın KBS ‘ ye “Ekders Yerine Geçen Takviye Kursu Gündüz” kodu eklemek…
Ikincisi ise Haftasonu DYK yönetim görevini yoneticilerin yönetim görevi ekdersini girdikleri “Ekders Yerine Geçen Gündüz Görevi” 112 kodundan 2 saat yerine 4 saat girmek.

İkinci seçeneğin yapılması durumunda karışıklığını önlemek veya denetimlerde konuyu açıklayabilmek adına puantaja not düşmek sorunu çözecektir.

Aksi durumda günümüzde bir cok idarecinin Tezli veya Tezsiz Yüksek Lisanslı olması nedeniyle fazladan ödemeler oluşmaktadır.
Bu da ileride denetimlerde kişiye elinde olmadan yanlış koddan girilen ekders ücretinin geri iadesi konusunda sorunlar çıkaracaktır.

Bu konuda inşallah bir çözüm yolu bulunur…

 

Abdullah BOZOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.