2021 EKYS Çıkmış Sorular (14.03.2021)

2021 EKYS Çıkmış Sorular (14.03.2021)
14.03.2021
5.901
A+
A-

2021 EKYS Çıkmış Sorular (14.03.2021)

Sınavdan sonra tüm sorular eklenecektir.

1. Bayan memur doğuma 5 hafta kala izne ayrılıyor. Ancak belirlenen doğum tarihinden 2 hafta önce doğum yapıyor. Bayan memur doğumdan sonra kaç hafta izin kullanır?

Cevap: 13

2. Atatürk’ün başkomutan olarak yönettiği ilk savaş

Cevap: Sakarya

3. Onuncu yıl marşının bestecisi

Cevap: Cemal Reşit Rey

4. Van Gölü çevresinde olmayan göl

Cevap: Seyfe Gölü

5. Birleştirilmiş sınıf dahil bir öğretmene en fazla kaç öğrenci verilebilir?

Cevap: 40

6. 657 ye göre bir kurumdaki personelin yüzde kaçı kadar engelli personel çalıştırılması zorunludur?

Cevap: %3

7. YSK  kimlerden seçilir?   

Cevap: Yargıtay Danıştay

8. Sayıştay genel uygunluk bildirimini kime sunar?

Cevap: TBMM

9. Aşağıdaki tarihi eser ülke eşleşmelerinden hangisi doğru?

Cevap: Petra antik kenti- Ürdün

10. 5442 sayılı kanuna göre il kurulması

Cevap: Kanun

11. Türk devletlerinde İslami dönem hükümdarlık anlayışı ve uygulaması değildir

Cevap: Hükümdarın aşına soyundan olması

12. 4688 sayılı kanuna göre hangisi sendika kollarından olamaz?

Cevap: Emniyet Hizmetleri

13. Türk-İslam devletlerinde sağlık alanında açılan kurumlardan değildir?

Cevap: Darüleytam

14. Temel hak ve hürriyetlerin sınırlanması ile ilgili hangisi yanlıştır?

Cevap: Cumhurbaşkanı kararnamesi kanunla yönetmelikle sınırlandırılır.

15. 1739 sayılı kanuna göre öğretmenler yaz tatilinde ne kadar süre tatil yapar?

Cevap: 2 ay

16. Hangisi devlet din eşleştirmesi yanlıştır?

Cevap: Hun- Budizm

17. Öğretmenin öğrencileri için enstrüman kursuna gitmesi?

Cevap: Halk Eğitim

18. 2020 Unesco kabul edilen oyun?

Cevap: Mangala

19. Arap harfleri alfabe reformu denemesi yapan devlet adamı

Cevap: Enver Paşa

20. Orta kuşak Sorusu

Cevap: Yalnız I dört mevsimin belirgin olarak yaşanması

21. Kişiye özgü adımlar öğrendikçe atlama birimlere ayırma

Cevap: Programlı Öğretim

22. Fidan Dikme öğrencilere sulama görevi vermesi

Cevap: Sorumluluk

23. 5442 ye göre il kurulması nasıl yapılır?

Cevap: Kanun ile

24. 4688 sayılı sendika kanununa göre hangisi yanlıştır?

Cevap: Emeklilik sürecinin başlaması ile sendikadaki görevi son bulur

25. İlçede görevli öğretmene soruşturma izni kim tarafından verilir?

Cevap: Kaymakam

26. Değer eğitimi yaklaşımı Çanakkale ile ilgili doktorun davranışı

Cevap: Ahlaki muhakeme

27. Mondros ile ilgili makalede bahsedilmez?

Cevap: Kıbrıs sorunu

28. 1.Dünya savaşına neden olan

Cevap: Fransız ihtilali ve Sanayi inkılabı

29. Haritalı Bor sorusu

Cevap: I numaralı yer (Balıkkesir)

30. Devlet- din eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır.

Cevap: Göktanrı – Hunlar

31. Türk ocakları yerine 1932 de açılan kurum

Cevap: Halkevleri

32. Kadı ile ilgili hangisi doğrudur?

Cevap: Divan-ı Hümayun

33. Lozan ile çözümü ilgisi olmayan?

Cevap: Hatay

34. Sayıştay genel uygunluk bildirimini hangisine sunar?

Cevap: TBMM

35. haritalı Tarım ürünü çeşitliliği ekonomik değeri yüksek ihracat

Cevap: II numaralı bölge Ege

36. Uluslararası antlaşma ve kanun karşısında oluşan uyuşmazlıkta hangisinin kuralları geçerli olur?

Cevap: Milletlerarası antlaşmalar geçerli

37. Nüfusun az olduğu yer?

Cevap: ÇoruhKelkit

38. Uyarı cezası alan bir memur cezanın sicilinden silinmesi için kaç yıl sonra disiplin amirene başvurabilir?

Cevap: 5 yıl

39. öğretmenlerle ilgili kararları kendisi alan müdür

Cevap: X kuramı

40. Milli güvenlik kurulu kimin başkanlığında toplanır ?

Cevap: Cumhurbaşkanı

41. Yeni ataması yapılmış genç bir öğretmene müdür deneyimli ve Çalışkan bir öğretmen ile beraber çalışmasını önerir. Genç öğretmenin de işlerinde başarılı olduğu gözlenir?

Cevap: Mentörlük

42. Matematik öğretmeninin üniversitelerdeki hocalardan destek alıp öğrencilerin neden öğrenme güçlüğü çektiğini öğrenmesi

Cevap: Eylem Araştırması

43. Politik karar nitelikli insan

44. Okulların politik özelliği

Cevap: Sosyalleşmesini sağlamak

45. Kanunların anayasaya aykırı olmaması

Cevap: Anayasanın üstünlüğü

46. Ağaç sevgisi sorusu

Cevap: Yaparak yaşayarak

47. Bir öğretmenin okulda başarı artırmak adına okul dışında çalışmalar yapması

48. Sokratesin kazandırdığı etik kavramı

Cevap: Erdem

49. Kliniksel konuşmalar

50. Müdürün bilgi ve deneyimleri ile öğretmenlerin sorunlarını çözmesi hangi güçtür?

51. Fayolun yönetim sistemine göre değildir?

Cevap: Öğretenlerin alınan kararlara katılmasını sağlaması

52. Değerler ile ilgili felsefi akım sorusu Rölativist

Cevap: Pragmatizm

53. Okulda kanıksanmış davranışlar gözlemlenebilen davranışlar ve ritüeller törenler vs olan okulda hangisi olmaz?

Cevap: Diğer okullara benzeme

54. İlke merkezli lider özelliği değildir

Cevap: Güç paylaşımı

55. Manevi sevgi

Cevap: Agapizm

56. Kök Değer

Cevap: Vatanseverlik

57. 1 sayılı CBK ya göre hangisi MEB in görevi değildir?

Cevap: Yükseköğretim kurumu kurulması ve müfredatının belirlenmesi

58. Okul kültürü iklimi

Cevap: Yalnız I güvenlik kamera

59. Aritmetik ortalama ve standart sapma sorusu

Cevap: II ve III

60. 1739 sayılı yurt dışındakilerin eğitimini üstlenme kimin işi

Cevap: MEB

61. 4483 sayılı kanuna göre ilçedeki görevli öğretmene soruşturma izni açmaya yetkili

Cevap: Kaymakam

62. Sendikanın şube açması

63. Okul müdürü iletişimde çevre kuralve normlarına göre

Cevap: Kültürel bağlam

64. Güvenlik sorusu

65. Kadılar ile ilgili doğrudur?

Cevap: Divan-ı hümayun kadının kararlarını bozabilir

66. İlköğretim haftası hangi ayın üçüncü haftası kutlanır?

Cevap: Eylül

67. 1739 sayılı kanuna göre yurtdışındaki vatandaşların eğitiminden kim sorumludur?

Cevap: MEB

68. Anayasaya göre kişisel hak ve özgürlüklerin sınırlandırılması ile ilgili hangisi yanılıştır?

Cevap: Kanun CB kararnamesi ve yönetmelikle sınırlandırılabilir.

69. 3071 sayılı Dilekçe kanununa göre hangisi yanlıştır?

Cevap: Dilekçe yanlış bir kuruma verilirse reddedilir herhangi bir işlem yapılmaz

70. Nöbet ve rotasyon

71. Tarih öğrt. anlattığı antlaşma Sovyet Rusya Misak-ı Milliyi tanıdı çarlık Rusya ile anlaşmaların geçersiz olduğu

Cevap: Moskova antlaşması

72. Değer eğitimi yaklaşımı okula davet edilen uzman

Cevap: Örtük program

73. Müdür iki öğretmen arasındaki sorunu çözüyor?

Cevap: Uzmanlık

74. Kohlberg kokulu silgi

Cevap: Araçsal ilişkiler

75. Okul müdürü dezavantajlı öğrenciler

Cevap: Sosyal Adalet

Cevap: Dezavantajlı bireyler

76. Cumhuriyet ilanı ile TBMM Başkan seçilen

Cevap: Fethi OKYAR

77. Amasya genelgesi ulusal bir kurul

Cevap: Heyeti Temsil

78. Değerler ile ilgili değildir

Cevap: Tamamen duygulardan arınmıştır

79. Bloom sorusu

Cevap: Öykü içinde fark ettirilmesi

80. Müdürün geç kalan iki öğrenciden birine kızıp diğerinin velisine selam söylemesi

Cevap: Tarafsızlık

Bu sorular ve cevapları 14.03.2021 tarihinde sınava giren adaylar tarafından verilmiştir. Resmi bir bilgi değildir.

YORUMLAR

  1. Mehmet dedi ki:

    Mükerrer sorular var. Lütfen düzeltin

    1. Admin dedi ki:

      Düzelttim Hocam.

  2. Yahova dedi ki:

    Bor sorusu vardı

    1. Admin dedi ki:

      Ekledim Hocam.

  3. Hamza dedi ki:

    78.75 yaptım. siz de durumlar nasıl

  4. Karaca dedi ki:

    Okul müdürünün iletişim kurarken okulun içinde bulunduğu çevrenin …
    Soru cevabı kültürel denmiş bence bu soru sosyal olmalı

  5. mehmet dedi ki:

    eğitim bilimleri 48 sorunun cevabı planlılık olan sorunun cevabı aynı zamanda genellik ve eşitliktir. bundan dolayı soru iptal olmalıdır

  6. mehmet dedi ki:

    tarih sorusu kadılarla ilgili gorevi arasında soylenebilir deniliyor
    osmanlı tazminat doneminde kadılar sadece hukuk işleriyle ilgileniyordu bundan dolayı bu soruda iptal edilmeli