Yönetici ve Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Haziran Ayında Neden Erken Ödendi veya Ödenmedi?

Yönetici ve Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Haziran Ayında Neden Erken Ödendi veya Ödenmedi?
8 Temmuz 2023 22:26 | Son Güncellenme: 9 Temmuz 2023 08:54
6.565
A+
A-

Yönetici ve Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Haziran Ayında Neden Erken Ödendi veya Ödenmedi?

Maaş – Ek Ders ve Mali Konular – Web’de Öğren

https://t.me/+gew_iG70aSk1NGMy

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Gelir Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete’de yayımlanarak Ocak 2022’den itibaren yürürlüğe girdi.

İlgili tebliğ ile vergi istisnası uygulanmaya başladı ve bu vergi istinası yönetici ve öğretmenlerin maaş veya ek dersinden yapılmaktadır.

Kphys – Gelir Ve Damga Vergisi İstisnası Uygulama Kılavuzunu indirmek için TIKLAYINIZ.

Yukardaki kılavuzda da belirtildiği gibi ek dersler ay sonuna kadar tamamlanırsa maaş önce alındığı için vergi istisnası maaşa uygulanmakta ve ek derse uygulanmamaktadır. Ancak ayın başında yapılır ve onaylanırsa vergi istisnası ek derse uygulanacak maaşa uygulanmayacaktır.

Yıllar boyu ay sonunda yapılıp onaylanarak erkenden ödenen ek ders ücretleri vergi istisnasından dolayı bazı İl ve İlçe MEM’ler tarafından ay başında yapılmakta ve onaylanmaktadır. Bu durum ücretlerin geç ödenmesi yol açacaktır.

Örnek olarak Haziran ayı ek ders ücretlerini ay sonunda yapıp onaylayan İl ve İlçe MEM’lerde ödemeler yapılmıştır. Ancak ay başında yapılıp onaylayan İl ve İlçe MEM’lerde ödemeler KBS’de katsayıların güncelleneceği için kapalı olmasından dolayı ek ders ücretleri ödenememiştir.

Ay başında onaylayan İl ve İlçe MEM’ler Aralık ayında ay sonunda ek ders ücretlerini onaylamaktadır.

Sonuç olarak İl ve İlçe Mem’lere vergi istinasının maaşa uygulaması ve ek ders ücretlerinin ay sonunda onaylanarak ödemelerde gecikme olmamasını tavsiye ediyoruz.

Not: Ek dersleri ay başında yapıp onaylayan İl ve İlçe MEM’lerde Ocak ayında sadece maaş ödemesi olacak ve ek ders ödemesi olmayacaktır. Aralık ayında ise maaş ödemesi ve 2 ek ders ödemesi olacaktır ki bu da %27’lik vergi dilimine giren yönetici ve öğretmenlerde hak kaybı oluşturacaktır.

Bizi Threads’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.