Van’da ikinci çığ faciası! Ölü sayısı giderek artıyor

Van’da ikinci çığ faciası! Ölü sayısı giderek artıyor
5 Şubat 2020 18:47
725
A+
A-

Van’da ikinci çığ faciası! Ölü sayısı giderek artıyor.

VAN Bahçesaray’daki çığ felaketinden son dakika haberler arka arkaya geliyor. Türkiye’yi kahreden çığ felaketinde ölü sayısı korkunç rakamlara ulaştı.

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde üzerine çığ düşen minibüsten olduğu değerlendirilen 2 kişiyi arama çalışmaları devam ederken ikinci çığ düştü. Çok sayıda asker ve kurtarma ekipleri çığ altında kaldı.

İlk etapta 25 kişi sağ olarak çıkarıldı ve hastaneye kaldırıldı. Sonraki dakikalarda ise bölgeden Türkiye’ye kahreden haberler gelmeye başladı.

SAYI SÜREKLİ ARTIYOR : 33 ÖLÜ

AFAD, Van’ın Bahçesaray ilçesindeki ikinci çığ felaketinde aralarında güvenlik görevlilerinin de bulunduğu 33 kişinin hayatını kaybettiği, 53 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Yaşamını yitirenler arasında askerler de var.

Bakan Soylu bölgeye gitti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van’dan helikopterle çığ bölgesine geçti. AFAD Başkanı Güllüoğlu ile Elazığ’dan uçakla Van’a gelen Bakan Soylu, helikopterle Van Ferit Melen Havaalanı’ndan çığ olayının yaşandığı bölgeye hareket etti. Bakan Soylu ve beraberindekileri taşıyan helikopter, çığ düşen bölgeye 20 kilometre mesafedeki Çatak ilçesine bağlı Kayaboğazı Jandarma Karakol Komutanlığı pistine iniş yaptı. Soylu, daha sonra karayoluyla çığ bölgesine gitti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.