Uzman ve Başöğretmenlerin Durumu ile Kariyer Basamakları Uygulaması MEB’e Soruldu

Uzman ve Başöğretmenlerin Durumu ile Kariyer Basamakları Uygulaması MEB’e Soruldu
6 Ağustos 2024 22:25
1.494
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı’na Uzman ve Başöğretmenlerin Durumu ile Kariyer Basamakları Uygulaması Hakkında Bilgi Talebinde Bulunuldu.

Eğitim Gücü Sen Duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Uzman ve Başöğretmenliğe hak kazananların durumu ve Kariyer Basamakları Uygulaması hakkında hem yazılı hem de görüşme sağlamak amacıyla talepte bulunuldu. İşte Eğitim Gücü Sen tarafından yapılan açıklama;

“2024 yılı itibari ile Uzman ve Başöğretmenliğe hak kazanan öğretmenlerimizin durumu ve kariyer basamakları uygulamaları hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’ ndan hem yazılı hem de görüşme sağlayarak bilgi talebinde bulunduk.

Bakanlıktan aldığımız bilgiye göre; Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiği gerekçesiyle, şuan kariyer basamaklarına ait kanun hükmünün olmadığı bu sebeple Ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi görüşmelerinden sonra Öğretmenlik Meslek Kanunu’ nun geçmesi halinde bir yönetmelik çıkartılarak işleyişi kanuna uygun yapacaklarını belirttiler .

Ayrıca, Öğretmenlik Meslek Kanununun çıkması halinde 15.01.2025 tarihine kadar süreci tamamlayacaklarını tarafımıza ifade etmişlerdir.

Eğitim Gücü Sen olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Mebpersonel

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.