Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Sonuç Raporu ve Bildiri Kitabı Yayımlandı

Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Sonuç Raporu ve Bildiri Kitabı Yayımlandı
20 Eylül 2024 21:19
1
A+
A-

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından 22-24 Mayıs 2024’te Ankara’da gerçekleştirilen Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı’nın Bildiri Kitabı ve Sonuç Raporu yayımlandı. 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca desteklenen ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülen YADEG Projesi kapsamında “Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı” 22-24 Mayıs 2024’te Ankara’da gerçekleştirilmiştir.

 Konferansta Türkçe ve Dil Eğitiminde Yenilikçi ve Keşfedici Yaklaşımlar teması altında “Aktif Öğrenme Stratejileri”, “Yapay Zekâ Kullanımı”, “İçerik Temelli Öğretim Modelleri”, “Ölçme ve Değerlendirme”, “Kapsayıcı Eğitim Uygulamaları”, “Mesleki Yabancı Dil Öğretimi” ve “Erken Çocukluk Dönemi Uygulamaları” olarak yedi alt tema belirlenmiştir. Tüm okul seviyelerinden ve birçok üniversiteden 462 iyi uygulama başvurusu konferansın internet sitesi üzerinden alınmıştır. Sunum yapmaya hak kazanan bildiriler, farklı üniversitelerden akademisyenlerin yer aldığı 75 kişiden oluşan Bilim ve Değerlendirme Kurulu tarafından belirlenmiştir.

Konferansta yer alan iyi uygulamaların ülke çapında yaygınlaştırılması, eğitim paydaşlarımızla paylaşılması ve tüm Türkçe ve dil öğretmenlerine rehberlik etmesi maksadıyla Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Sonuç Raporu ile konferansa katılan akademisyen ve öğretmenimizin kaleme aldığı 88 bildirinin tam metnini içeren Bildiri Kitabı hazırlanmıştır.

Dil öğrenimi, öğretimi ve değerlendirme sürecinde karşılaşılan sorunlara çözüm sunan, nesnel olarak ölçülebilir bir değişim yaratan, bilimsel zemine dayanan özgün çalışmaların ön plana çıkarılmasını hedeflediğimiz Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Bildiri Kitabı ve Sonuç Raporu tüm paydaşlarımızın ve kamuoyunun istifadesine sunulmuştur. Bildirilerin videoları Başkanlığımızın çevrim içi platformlarında yayımlanmıştır. Bildiri kitabında yer alan karekodlar aracılığıyla bu sunumlara erişim sağlanabilmektedir.

Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Sonuç Raporu ile Bildiri Kitabı’na ulaşmak için tıklayınız.

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi X’ten takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.