Toplu Sözleşme İkramiyesi Kimlere, Ne Kadar Ödenecek?

Toplu Sözleşme İkramiyesi Kimlere, Ne Kadar Ödenecek?
2 Ağustos 2024 01:31
2.371
A+
A-

Maaş – Ek Ders ve Mali Konular – Web’de Öğren Telegram grubumuza katılmak için TIKLAYINIZ

2 Ağustos 2024 tarih 32620 sayı ile yayınlanan Resmî Gazete’de; Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a göre;

MADDE 59- 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“25/6/2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu hükümleri uyarınca kamu görevlileri sendikalarına üye olup, aylık veya ücretinden üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine her ay aylık veya ücretleri ile birlikte toplu sözleşmeyle belirlenen tutarda toplu sözleşme ikramiyesi ödenir.”

Yapılan bu değişiklik ile; kamu çalışanlarına yönelik önemli bir düzenleme yapıldı. Kamu çalışanları, kamu görevlileri sendikalarına üye olmaları halinde, mevcutta belirlenen 707 gösterge rakamının aylık katsayı ile çarpımı sonucu oluşan tutar üzerinden toplu sözleşme ikramiyesi alacaklar. Bu hesaplama sonucunda, kamu çalışanlarına her ay 641,81 TL tutarında toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek.

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.