Milli Eğitim Bakanlığından Ek Ders Ödemelerinde Yeni Düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığından Ek Ders Ödemelerinde Yeni Düzenleme
14 Eylül 2024 21:40 | Son Güncellenme: 14 Eylül 2024 21:42
4.928
A+
A-

Maaş – Ek Ders ve Mali Konular – Web’de Öğren Telegram Grubumuz için TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Ağustos 2024 tarihli resmi yazıyla ek ders ödemelerinde yeni bir düzenlemeye gitti. Bu düzenleme, ek ders ödemelerinin zamanlaması ve vergi kesintilerinin hesaplanma şekillerinde önemli değişiklikler getiriyor.

Yeni Uygulama: Ek Dersler Takip Eden Ayın 1’inden İtibaren Hesaplanacak

Yeni düzenlemeye göre, öğretmenlerin ek ders ücretleri ay sonunda değil, takip eden ayın 1’inden itibaren hesaplanacak ve ödenecek. Önceki uygulamada ek ders ödemeleri illere ve ilçelere göre farklı zamanlarda yapılırken, bu yeni uygulamayla tüm Türkiye’de ödemelerin aynı zamanda yapılması hedefleniyor.

Vergi Kesintilerinde Değişiklik

Daha önce, ek derslerden vergi kesintisi yapılıyordu. Ancak yeni düzenlemeyle, ek ders ödemeleri üzerinden vergi kesintisi yapılmayacak. Bunun yerine, öğretmenlerin maaşları üzerinden vergi kesintisi gerçekleştirilecek.

Gelir Vergisi İstisnası Uygulaması

Öğretmenlere yapılan ödemelerde gelir vergisi istisnası uygulanıyor. Eğer ilk ödeme ek ders olursa, ödenecek ek ders tutarına göre istisna tutarının tamamı kullanılıyor/kullanılmıyor. Kalan istisna tutarı, sonraki ödeme olan maaşta kullanılıyor. İstisna tutarının tamamı kullanıldıktan sonra, vergi matrahına göre kesinti yapılmaya başlanıyor. Bu da öğretmenlerin ek ders ödemelerini vergi kesintisi olmaksızın yada az bir kesinti ile alacakları anlamına geliyor.

Sonuç: Vergi Kesintilerinde Zamanlama Değişikliği

Yeni düzenleme, vergi kesintilerinin ek derslerden değil, doğrudan maaşlardan yapılmasını öngörüyor. Ek ders ödemeleri takip eden ayın başında yapılacak, vergi kesintileri ise maaş hesaplamaları sırasında gerçekleştirilecek.

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi X’ten takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.