Soğuk ve Yağışlı Hava Etkisini Sürdürecek

Soğuk ve Yağışlı Hava Etkisini Sürdürecek
17 Mart 2020 09:15
813
A+
A-

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava ile birlikte azalan hava sıcaklıklarının hafta boyu ülke genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Güneydoğu Anadolu’nu doğusu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay’ın kıyı kesimleri, Tunceli, Bingöl, Muş, Şırnak, Bitlis, Şanlıurfa ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Güney Ege, Akdeniz ve İç Anadolu’da kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

TrtHaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.