Gül Karen Aça: Dünyanın En Parlak 100 Öğrencisinden Biri

Gül Karen Aça: Dünyanın En Parlak 100 Öğrencisinden Biri
10 Nisan 2023 16:03
1.159
A+
A-

Gül Karen Aça: Dünyanın En Parlak 100 Öğrencisinden Biri

Dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biri olan Gül Karen Aça, dünyanın en prestijli üniversitelerinden Harvard ve Stanford’un yanı sıra 6 üniversite daha tarafından tam burs kabul edildi. Peki, Gül Karen Aça kimdir, nereli, kaç yaşında?

Gül Karen Aça, Diyarbakır’da doğup büyüyen ve lise eğitimine Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi’nde devam eden 12’nci sınıf öğrencisi. İki sene önce Google ve Oxford’un ortak inisiyatifi ‘Rise for the World’ tarafından dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biri seçildi. Yaşam boyu eğitim bursu kazanan Karen, üniversite eğitimi için başvurularını tamamladı ve büyük başarı kazandı.

Gül Karen Aça, kendisiyle ilgili çeşitli soruların gündeme geldiğini ve beş yıldır yurt dışına hazırlanmak için çalıştığını söylüyor. Karen, çok çeşitli yarışmalara katıldıklarını ve son yarışmada biyoplastik üzerinde çalıştıklarını belirtiyor. Bu çalışma ile en başarılı 10 takım arasına giren Gül Karen Aça, Harvard ve Stanford arasında karar kılmak istediğini belirtiyor.

Karen, üniversite sınavına nasıl hazırlandığını, Dicle Üniversitesi’nden profesörlerle çalıştıklarını ve arkadaşı Avjin Aktop’un New York Üniversitesi’nden kabul almasının onu çok mutlu ettiğini belirtiyor. Gül Karen Aça, öğretmenleri Cemil Yıldız Hoca’nın desteği ve ilhamıyla başarısını yakaladığını söylüyor.

Yılın eğitmeni ödülüne aday gösterilen öğretmeni Cemil Yıldız Hoca ve arkadaşı Avjin Aktop’un desteğiyle başarı kazanan Gül Karen Aça, Harvard ve Stanford arasında karar kılmaya çalışıyor. Nörobilim okumayı planlayan Gül Karen Aça, çalışmalarının hem orada hem burada yarar sağlayan şeyler olmasını istiyor. Diyarbakır için de bir şeyler ifade eden çalışmalarda yer almak istiyor. 

Kaynak: milliyet.com.tr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.