Sanat Dünyasının ve Ekranların Usta İsimlerinden Çocuklarımıza Masallar

Sanat Dünyasının ve Ekranların Usta İsimlerinden Çocuklarımıza Masallar
4 Mayıs 2020 13:24
1.043
A+
A-

Anadolu’nun binlerce yıllık birikimini, bilgeliğini yansıtan masallarımız, sanat dünyasının ve televizyon ekranlarının deneyimli isimlerinin anlatımıyla çocuklarımızla buluşuyor. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve UNESCO işbirliğinde yürütülen “Anadolu Masalları Projesi” kapsamında, çocuklarımızın evde kaldığı bu dönemde kaliteli vakit geçirmeleri için yeni bir çalışma hayata geçirildi. Sanat dünyasının ve televizyon ekranlarını deneyimli isimleri, evlerinde ve ofislerinde kamera karşısına geçerek çocuklar için masal anlattı. O masallar şimdi EBA TV ekranlarında ve Anadolu Masalları Youtube Kanalı’nda…

Kültürel birikimlerimizin ve ortak değerlerimizin Anadolu motifleriyle nesilden nesile aktarılması, çocuklarımızın hayal güçlerinin geliştirilmesi amacıyla Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve Unesco Türkiye Millî Komisyonu iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Anadolu Masalları Projesi’nde, uzaktan eğitim sürecinde çocuklara özel yeni bir çalışma hayata geçirildi.

Altan Erkekli, Aşkın Nur Yengi, Ayşe Şule Bilgiç, Burak Sergen, Cem Öğretir, Eda Özülkü, Emre Altuğ, Esra Erol, Işın Karaca, Kerem Alışık, Kıraç, Metin Özülkü, Müge Anlı, Nazlı Çelik, Nil Karaibrahimgil, Seda Öğretir, Ceyda Düvenci, Tamer Karadağlı, Zahide Yetiş, Zara, Zuhal Topal, Ece Üner, Hülya Koçyiğit, Buket Aydın, Pınar Altuğ, Tamer Karadağlı, Sertap Erener, Halit Ergenç’in anlatımıyla atalarımızın mirası olan masallarımız çocuklarımızla buluşuyor. Sanat dünyasının ve ekranların usta isimlerinin çocuklar için hiçbir karşılık beklemeksizin evlerinde ve ofislerinde kamera karşısına geçerek hazırladıkları masal anlatımları, EBA TV ile “Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Anadolu Masalları” Youtube Kanalı üzerinden yayınlanacak.

Masalların çocukların ruhsal gelişiminde ve eğitim süreçlerinin temellerindeki yerinin asla  doldurulamayacağına dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Masallarının çocuklara ulaşmasında, sanata ve televizyon ekranlarına değer katan isimlerin sunduğu katkının da büyük önem taşıdığını ifade etti. Bakan Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü:

“Anadolu Masalları projesi ile çocuklarımızın hayal güçlerini ve ruh dünyalarını derinleştirmelerine ve geliştirmelerine destek oluyoruz. Bakanlık olarak çocuklarımızın hem eğitimleri hem de evde nitelikli zaman geçirmeleri için kaliteli içerikler oluşturmaya çalıştığımız bu dönemde sanatçılarımızın ve televizyon ekranlarının deneyimli isimlerinin bu değerli sosyal sorumluluk projesine sundukları katkıyı çok kıymetli buluyoruz.”

 

Anadolu Masalları Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğinde 2019 yılında hayata geçirilen Anadolu Masalları Projesi kapsamında akademik bir heyet oluşturularak en sevilen masallar derlendi. Derlenen bu masallar, akademisyenlerce çocuğa görelik ilkesine, dil ve anlatım unsurlarına göre incelenerek yeniden düzenlendi. Ayrıca Güzel Sanatlar Liselerinde öğrenciler de öğretmenleri rehberliğinde masalları görselleştirerek projeye katkı sundu.

Proje kapsamında Türkiye genelinde 400 öğretmenimize Masal Anlatıcılığı Eğitici Eğitimi verildi ve bu eğiticiler tarafından bulundukları illerde binlerce öğretmenle daha buluşturuldu.  Ayrıca, proje dahilinde bir de resimli masal kitapları, masal oyun kartları, masal şarkıları ve masal seslendirmelerinden oluşan Anadolu Masalları Eğitim Seti oluşturuldu.

Koronavirüs salgını döneminde projenin kesintiye uğramaması için Anadolu Masalları Youtube Kanalı kuruldu. Öğretmenlerimizin çocuklarımız için anlattığı masallar, masal şarkıları ve resimli masallar öğrencilerimize sunuldu. Youtube Kanalı sadece 20 gün içinde 35.000 abone ve 150.000 izlenme sayısına ulaştı.

Kaynak:http://oygm.meb.gov.tr/www/sanat-dunyasinin-ve-ekranlarin-usta-isimlerinden-cocuklarimiza-masallar/icerik/803

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.