Özel Program Ve Proje Uygulayan Fen Liseleri “Müzakereli Kitap Okuma” Programı Yürütüyor

Özel Program Ve Proje Uygulayan Fen Liseleri “Müzakereli Kitap Okuma” Programı Yürütüyor
28 Şubat 2024 17:25 | Son Güncellenme: 28 Şubat 2024 16:46
179
A+
A-

Genel Müdürlüğümüze bağlı özel program ve proje uygulayan fen liseleri “Müzakereli Kitap Okuma Programı” için ortak bir çalışma yürütüyor. Program, Genel Müdürlüğümüze bağlı özel program ve proje uygulayan fen liseleri arasında belirlenen ortak bir eser üzerinden okuma sürecinin yürütülmesi ve süreç sonunda kitaba yönelik müzakerelerin çevrim içi olarak yapılması esasıyla gerçekleştiriliyor.

Genel Müdürlüğümüze bağlı özel program ve proje uygulayan fen liseleri “Müzakereli Kitap Okuma Programı” için ortak bir çalışma yürütüyor.

Program, Genel Müdürlüğümüze bağlı özel program ve proje uygulayan fen liseleri arasında belirlenen ortak bir eser üzerinden okuma sürecinin yürütülmesi ve süreç sonunda kitaba yönelik müzakerelerin çevrim içi olarak yapılması esasıyla gerçekleştiriliyor.

Müzakereli Kitap Okuma Programı’nın ilk toplantısı 28 Şubat Çarşamba günü Tarık Buğra’nın Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan Küçük Ağa eserine yönelik olarak Osman Ulubaş Kayseri Fen Lisesi Okul Müdürü İsmail KAYA moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Çevrim içi olarak yapılan toplantının açış konuşmasında; programı öğrencilerin okuma, değerlendirme ve ifade etme becerilerine önemli katkılar sunması ve farkındalıklarının artırılmasında önemli bulduklarını ifade eden Genel Müdürlüğümüz Daire Başkanı Hatice ÖZDEMİR okuma sürecine katılan öğrencilerin sunumlarını dinleyerek tebriklerini iletti.

Program kapsamında yapılan çevrim içi toplantıya paydaş okullardan öğrenciler konuşmacı olarak katılım sağladılar. Küçük Ağa eserine yönelik yapılan çevrim içi toplantıda; kitabın konusu, olayın geçtiği yer ve zaman, kişiler ve özellikleri, bakış açıları, kitabın kısa özeti ve bölümleri, yazarı vb. başlıklarında değerlendirmelere yer verildi. Toplantıda ayrıca öğrenciler kitapta beğendikleri karakter ve ifadeler, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında eserden aldıkları mesajlar ile genel izlenimlerine yönelik görüşlerini paylaştılar.

Paylaşılan link ile program paydaşı okullarda öğrenim gören öğrenciler tarafından okulların konferans salonlarında izlenen “Müzakereli Kitap Okuma Programı” farklı eserlere yönelik olarak planlanarak gerçekleştirilmeye devam edecek.

  • Adana Fen Lisesi
  • Aydın Efeler Fen Lisesi
  • Aydın Nazilli Fen Lisesi
  • Ankara Pursaklar Fen Lisesi
  • Bursa Tofaş Fen Lisesi
  • Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi
  • İstanbul Atatürk Fen Lisesi
  • Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi
  • Osman Ulubaş Kayseri Fen Lisesi
  • Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi

Program Kaydına Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Bizi Threads’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.