MEB’den Diploma, Mezuniyet Ve Ösym Okul Birincisi Belirleme İşlemleri Hakkında Duyuru

MEB’den Diploma, Mezuniyet Ve Ösym Okul Birincisi Belirleme İşlemleri Hakkında Duyuru
25 Haziran 2024 00:07 | Son Güncellenme: 25 Haziran 2024 00:08
1.021
A+
A-

MEB’den Diploma, Mezuniyet Ve Ösym Okul Birincisi Belirleme İşlemleri Hakkında Duyuru

Güncel Eğitim, Haber ve Duyuruları Alabileceğiniz Telegram Kanalımız

https://t.me/webdeogrenkanal

YENİ DUYURU – (24.06.2024) – DİPLOMA / MEZUNİYET ve ÖSYM OKUL BİRİNCİSİ BELİRLEME İŞLEMLERİ HAKKINDA!..

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 10.06.2024 tarihli, 104189581 sayılı ve “2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Yıl Sonu İş ve İşlemleri” konulu Makam onayı yazısı ve Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 30.05.2024 tarihli, 103467710 sayılı ve “Anadolu Teknik Programı ve Anadolu Meslek Programı Okul Birinciliği” konulu yazısı gereği e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı yılsonu itibariyle Resmi/Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin 12.Sınıf Akademik Destek (Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık, Yabancı Dil) Şubelerinden mezun olacak öğrencilerin Diploma/Mezuniyet ve ÖSYM-Okul Birincisi Belirleme İşlemleri hakkında gerekli teknik alt yapı güncelleme çalışmaları devam etmektedir. Bu kapsamda;

Not-01: Resmi/Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde “e-Okul Kurum İşlemleri / Diploma İşlemleri / ÖSYM-Okul Birincisi” ve “e-Okul Kurum İşlemleri / Diploma İşlemleri / Diploma İşlemleri” ekranları geçici olarak ilgili okul idarelerinin kullanımına kapatılmıştır.

Not-02: Resmi/Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri dışındaki diğer ortaöğretim kademesindeki okul/kurum türleri için “e-Okul Kurum İşlemleri / Diploma İşlemleri / ÖSYM-Okul Birincisi” ve “e-Okul Kurum İşlemleri / Diploma İşlemleri / Diploma İşlemleri” ekranları ilgili okul idarelerinin kullanımına aktif hale getirilmiştir.

Not-03: Diploma/Mezuniyet İşlemleri “e-Okul Kurum İşlemleri / Diploma İşlemleri / Diploma İşlemleri” ekranı üzerinden yapılacaktır.

Not-04: Okul Birincisi Belirleme İşlemleri “e-Okul Kurum İşlemleri / Diploma İşlemleri / ÖSYM-Okul Birincisi” ekranı üzerinden yapılacaktır.

Not-05: 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında ortaöğretim kurumlarından mezun olacak olan öğrencilerin okul müdürlüklerince, ilgili Makam onayı gereği gerekli bilgi kontrol/düzeltme işlemleri tamamlandıktan sonra Diploma/Mezuniyet ve ÖSYM-Okul Birincisi Belirleme iş ve işlemlerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden doğru ve eksiksiz bir şekilde ivedilikle tamamlanması gerekmektedir.

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.