Halk Eğitimi Merkezlerinin Kapasitesinin Artırılması Projesi Başlıyor

Halk Eğitimi Merkezlerinin Kapasitesinin Artırılması Projesi Başlıyor
3 Ocak 2024 15:41 | Son Güncellenme: 21 Şubat 2024 10:37
1.072
A+
A-

Halk eğitimi merkezlerinin kapasitesinin belirlenmesi ve geliştirilmesini amaçlayan “Halk Eğitimi Merkezlerinin Kapasitesinin Artırılması Projesi” uygulanmaya başlıyor.

Hayat boyu öğrenmeye katılım ve halk eğitimi merkezlerinde açılan kurs çeşitliliğinin artırılması, hayat boyu öğrenme sisteminde işgücü piyasasının talep ettiği becerilerin kazandırılması ve bu becerilerin iş ve sosyal yaşamda etkin kullanımının artırılması, bu yolla kişisel, çevresel ve meslekî anlamda farkındalık oluşması amacıyla tüm halk eğitimi merkezlerimizde “Halk Eğitimi Merkezlerinin Kapasitesinin Artırılması Projesi” uygulanacaktır. 

Projeyle birlikte Halk Eğitimi Merkezlerinin kurumsal kapasitelerini artırmaya yönelik çalışmaları teşvik etmek, hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katkı sağlamak, kalite ve verimliliği artırmak, kaynakları birleştirmek yoluyla diğer resmî ve özel kurum/kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapmak önemli hususlar arasında yer almaktadır. Ayrıca projede sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenmesi yoluyla hayat boyu öğrenme kurumlarının kapasitelerinin geliştirilmesine, kültürel değerlerimizin ve kurumlarımızın tanıtımına katkı sağlaması amacıyla yarışma, sergi, ödül töreni vb. faaliyetler organize edilmesine teşvik etmek amaçlanmaktadır.

2024 yılı ocak ayında başlayacak  ve tüm halk eğitimi merkezlerinde uygulanacak olan projenin “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında tamamlanması planlanmıştır.

Projeye ait uygulama esaslarının yer aldığı yönerge için tıklayınız.

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Threads’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.