DYS Öğretmen Sistemi Tüm İllere Yaygınlaştırılıyor.

DYS Öğretmen Sistemi Tüm İllere Yaygınlaştırılıyor.
5 Eylül 2022 16:24 | Son Güncellenme: 20 Eylül 2022 09:45
9.323
A+
A-

12 Eylül 2022 de okulların açılışı ile birlikte tüm Türkiye’de öğretmen sistemi aktif edilecektir.

Dys Öğretmen Sistemi (Dysweb) Dersleri
https://www.youtube.com/watch?v=ISsA-3Xtokc&list=PLxdm_OlR_4QJ6kasjNUQR2-y2WgAyzEMN&index=1

DYS öğretmen/idareci Görevlendirme Süreci;

  1. Kadrosu bir kurum veya okulda bulunup ders tamamlaması veya görevlendirmesi bulunmayan öğretmen/idareci;

DYS sisteminde sadece kendi kurumuna eklenir.

  • Kadrosunun bulunduğu kurum dışında başka kurumda görevlendirmesi bulunan öğretmen/idareci;

Atama birimince görevlendirmesi işlendikten bir gün sonra DYS sisteminde sadece görevlendirmesi bulunan kuruma eklenir. Kadrosunun bulunduğu kurumdan üzerindeki aktif işler bittiğinde sistem tarafından bir gün sonra otomatik silinir.

  • Kadrosunun bulunduğu kurum dışında ders tamamlaması bulunan öğretmen/idareci;

Atama/özlük birimince ders tamamlaması işlendikten bir gün sonra hem kendi kadrosunun bulunduğu kuruma hem de ders tamamlaması bulunan kuruma eklenir.

  • Kadrosunun bulunduğu kurum dışında görevlendirmesi ve ders tamamlama kaydı bulunan idareci/öğretmen;

Atama/özlük birimince ders tamamlaması işlendikten bir gün sonra DYS sisteminde hem görevli olduğu kuruma hem de ders tamamlaması olan kuruma eklenir.

  • Ücretli öğretmenler atama birimlerince ücretli öğretmen görevlendirme modülüne işlendikten/görevlendirmesi sonlandıktan bir gün sonra ilgili okulun DYS sistemine eklenir veya çıkartılır.

Öğretmen iken idareci (Müdür Yetkili, Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı Vb.) olarak görevlendirilenler öğretmen rollerindeki işleri bitirmeden DYS sistemine giriş yapamamaktadırlar. Bu durumla karşılaşanlar DYSWEB üzerinden giriş yaparak öğretmen rollerindeki aktif yazıları bitirmeleri durumunda ertesi gün DYS sistemini kullanabileceklerdir.

Yukarıdaki açıklanan sürecin sağlıklı yönetilebilmesi için öğretmen/idareci MEBBİS kayıtlarının (Başlama/Ayrılma) zamanında işlenmesi ve kişilerin DYS sisteminde üzerlerinde aktif iş bulunmaması gerekmektedir. Kurumunuzda bulunmaması gereken personelin takibi için okul müdürlüğünce önce MEBBİS kayıtlarına bakılması, sonra üzerinde aktif iş bulunup bulunmadığına bakılması gerekmektedir. MEBBİS kayıtlarında yapılan güncellemeler DYS sistemine bir gün sonra yansımaktadır. Süreç otomatik olarak işlediği gibi okul müdürlerince DYS yönetici rolü kullanılarak iptal ve ekleme işlemleri manuel de yapılabilmektedir. 

Kadrolu öğretmenler DYS sistemine https://dysweb.meb.gov.tr/ adresinden veya MEB Ajanda kullanarak MEBBİS bilgileriyle, ücretli öğretmenler ise https://dysweb.meb.gov.tr/ adresinden edevlet girişi ile DYSWEB ekranına ulaşabilirler.

Ad veya soyadı değişen personel için Okul Müdürünce DYS rolünde yapılması gerekenler,

Öncelikle İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü özlük şubelerince personelin nüfus bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir. Bu güncelleme yapıldıktan sonra okul müdürü DYS yönetici rolünde “Personel Ekleme\Güncelleme\Sorgulama”  ekranından kimlik bilgisi düzeltilecek personelin TC kimlik numarasını yazdıktan sonra sırasıyla “Sorgula”,”MEBBİS”,”Güncelle” ve “Kaydet” butonlarına tıklanarak personel bilgisi DYS sisteminde de güncellenmesi sağlanır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.