Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2-4 Nisan’da İstanbul’da…

Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2-4 Nisan’da İstanbul’da…
10 Şubat 2020 20:13
1.010
A+
A-

Uluslararası 5. Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi (Türkiye ETZ 2020) Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü önderliğinde GESS Türkiye Fuarı ile birlikte 2, 3 ve 4 Nisan 2020 tarihlerinde İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

Türkiye ETZ 2020 ile öğretmen, akademisyen, öğrenci, eğitim teknoloğu ve teknoloji sağlayıcılarının fikir ve tecrübelerini; bildiriler ve atölye çalışmalarıyla paylaşması için imkân ve ortam oluşturmak, ürün tanıtımlarının gerçekleşmesini sağlamak hedefleniyor.  Bu yıl beşincisi gerçekleşecek olan bu uluslararası etkinlik ile Türkiye’de eğitim teknolojileri alanında yapılacak olan yeni araştırmalara yön vermek, eğitim teknolojileri alanında yapılan iyi örneklerin paylaşılmasını sağlamak ve bu alana bilimsel katkı sunmak planlanıyor. Ayrıca GESS Türkiye Fuarı ile yapılan işbirliği sayesinde eğitim teknolojileri üzerine çalışan firmaların ürünlerini kullanıcı ile buluşturmaları için ortam oluşturmak da hedefleniyor.

Hazırlık çalışmalarının son aşamasına gelinen zirveye 1 Şubat 2020 tarihinde bildiri özeti gönderim işlemleri tamamlandı. 1 Mart’ta ise Zirve’ye kabul edilen bildiriler ilan edilecek.

Bundan önce Ankara’da yapılan zirveye 5 binin üzerinde eğitimci katılmıştı. İstanbul’da ve Ankara’da hazırlıkları geniş çapta devam eden zirveye eğitimle ilgisi bulunan geniş bir kitlenin iştirak etmesi bekleniyor. Zirve ücretsiz ve herkesin katılımına açık olacak.

İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek olan zirvede eğitim teknolojileri ve öğretmen-öğrenci ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi konularda 22 oturumda 102 bildiri sunumu, 5 panel gerçekleşecek. Ayrıca zirvede yurt  içi ve yurt dışından davet edilmiş olan 13 çağrılı konuşmacı yer alacak. Bunların yanında Kodlama, Robotik ve STEM gibi birçok alanda 30 adet atölye çalışması yapılacak.

Türkiye ETZ 2020’de bu yıl yer alacak konu başlıkları şöyle:

Eğitimde Yapay Zekâ, Kodlama Eğitimi, Robotik Eğitimi, STEM; Oyun Tabanlı Öğrenme, Oyunlaştırma E-İçerik Geliştirme; Eğitimde Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı, Uzaktan Eğitim, Teknoloji Destekli Öğretmen Mesleki Gelişimi, 2023 Eğitim Vizyonu ve Eğitim Teknolojileri, Eğitimde Etkileşimli Tahta Kullanımı, Eğitimde Engelsiz Teknolojiler, Sosyal Medya ve Öğrenme, Artırılmış ve Sanal Gerçeklik, Nesnelerin İnterneti, Bulut Bilişim, Eğitsel Veri Madenciliği.

Zirve hakkında daha ayrıntılı bilgiye ve dinleyici kaydı sayfasına http://turkiyeetz.meb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilmekte.

 

Yeğitek

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.