Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Öğrenci Psikoeğitim Programı Hazırlandı

Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Öğrenci Psikoeğitim Programı Hazırlandı
25 Aralık 2023 13:45
203
A+
A-

Kahramanmaraş depremi sonrasında bölgede yaşanan olayın travmatik etkilerini azaltmak için psikolojik destek sunmak amacıyla hazırlanan eylem planı çerçevesinde birçok çalışma rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından gerçekleştirildi.

        Çalışmaların sonucunda yapılan değerlendirmelerde öğrencilerimiz için pratik, kolay uygulanabilir ve yapılandırılmış; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerine özgü yeni bir psikoeğitim programına ihtiyaç olduğu gözlemlendi. Bu doğrultuda öğrencilerimiz için zorlayıcı yaşam olayları sonrası normalleşme süreçlerine destek sunmak ve psikolojik iyi oluşlarını güçlendirmek amacıyla “Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Öğrenci Psikoeğitim Programı” hazırlama çalışmaları afet bölgesinde görev yapmış rehber öğretmen/psikolojik danışman, okul öncesi öğretmeni ve sınıf öğretmenlerinin katılımı ile tamamlandı.

    “Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Öğrenci Psikoeğitim Programı” travmatik olaylar sonrasında öğrencilerin tepkilerini normalleştirmek ve zorlayıcı yaşantıların etkileri konusunda baş etme becerilerini güçlendirmek amacıyla hazırlandı. Üç oturum olarak hazırlanan programın temaları: “Stres Tepkilerinin Farkındalığı, Olumlu Başa Çıkma ve Geleceğe Yönelik İyimserlik” olmak üzere üç temel düzeyi kapsayacak şekilde oluşturuldu.

            Bu program yoluyla, travma sonrası sunulan psikolojik destek ile; travmanın psikolojik ve sosyal etkisini değerlendirerek öğrencilerin stres belirtilerini azaltmayı ve psikolojik dayanıklılıklarını artırmayı, desteğin sürekliliğini sağlayarak uzun vadeli ruh sağlığı sorunlarını önlemeyi, psikolojik travmanın olumsuz etkilerini azaltmayı, travma tepkilerini normalleştirerek bireyin travma öncesi işlevsellik düzeyine dönebilmelerine yardımcı olmak hedeflenmektedir.

            Söz konusu programın afet bölgesindeki okullarımızda ve barınma alanlarında rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımızın koordinasyonunda öğrenciler ile yapılacak olan çalışmalarda kullanılması amaçlanmaktadır.

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Threads’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.