“YA DA” Dergisinin 3. Sayısı Çıktı.

“YA DA” Dergisinin 3. Sayısı Çıktı.
10 Mart 2020 11:22
878
A+
A-

“YA DA” Dergisinin 3. Sayısı Çıktı.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Eğitim YA DA Eğitim dergisinin üçüncü sayısı yayımlandı.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Eğitim YA DA Eğitim dergisinin üçüncü sayısı yayımlandı. Eğitim için kültür, sanat ve yaşam alanlarında nitelikli gündemler oluşturmak amacıyla çıkarılan dergi, üçüncü sayısını “Cahilliklerimizle Yüzleşmek” temasına ayırdı. İki aylık sürelerle çıkan derginin yeni sayısı tüm okullarda, kitap ve dergi satış noktalarında yerini aldı. Zengin içeriği ve görselliğiyle göz dolduran dergi, eğitimin hayatı kavrayan yüzüne aktüel ve entelektüel dokunuşuyla dikkat çekiyor.

Dergide “Cahilliklerimizle Yüzleşmek” konusu çerçevesinde tarihçi İlber Ortaylı ile yapılan söyleşinin yanı sıra dijital dünyada yaşadığımız cehalet ve özel yetenekli çocukların eğitimindeki cahilliklere yer veriliyor. Dikkat çeken diğer söyleşilerden biri de; karikatürist Varol Yaşaroğlu ile çocuk, karikatür ve animasyon başlığını taşıyor. Ezberbozanlar’da; hastanede uzun süre tedavi gördüğü için okuldan uzak kalan öğrencilerin eğitimi üzerine öğretmen, anne ve çocukların duygularını yansıtan bir yazıya yer veren dergi; yakın zamanda Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin çocuklarda travma yaratmasını engellemeye yönelik tavsiyeler içeren bir bölümle devam ediyor.

Bu sayıdaki diğer yazı başlıkları ise şöyle: “Toprak Dede Hayrettin Karaca’nın İzinde, Yüce Gümüş’le Müzik Eğitimi Üzerine Söyleşi, Okumakla Oluyor mu?, Portre’de “Nasa’daki İlk Türk Kadını: Dilhan Eryurt”, okurlardan gelen yazılara yer verilen Sizden bölümünde “Z Kuşağı Yeni Oblomovluk”; Dünyanın Eğitim Gündemi, Türkiye’nin Dijital Eğitim Platformu EBA’da Yeni Dönem, Bilmezden Gelmenin Sanatı: Tecaülüarif, Azmin Portresi Kobe Bryant, Ne Yapacağız Bu Masalın Kötüsünü?, Ruh Sağlığınız ve Beslenme Alışkanlıklarınız.”

Sinema bölümünde “Sinema’da Çocuğa Yer Var mı?” başlıklı makalenin yanı sıra Kitaplık’ta; Bilginin Bir Parçası Olarak Cehalet, Divan Şiirinde Cehalet, Bütün Beyinli Çocuk ve Annem Belkıs kitaplarının incelemeleri yer alıyor.

YA DA dergiye abone olmak ve içerik hakkında bilgi edinmek isterseniz yadadergi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

MEB

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.