TRT EBA ARTIK TEK KANAL ÇATISI ALTINDA

TRT EBA ARTIK TEK KANAL ÇATISI ALTINDA
3 Ocak 2024 10:48
239
A+
A-

COVİD-19 salgını sürecinde açılan ve TRT EBA İlkokul, TRT EBA Ortaokul, TRT EBA Lise olmak üzere üç farklı kanalda yayın hizmeti sunan TRT Eğitim kanallarının tek bir kanaldan yayın yapacak şekilde planlanması ve TRT EBA kanalından yayına başlaması Bakanlığımız ve TRT Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle karara bağlandı. 

TRT Yönetim Kurulu Üyesi ve TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid SOBACI ve Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Celile Eren ÖKTEN tarafından imzalanan protokolle Millî Eğitim Bakanlığı ve TRT iş birliğinde öğrencilerin ve velilerin ihtiyaçları doğrultusunda ortak projeler  gerçekleştirileceği belirtildi.

Millî Eğitim Bakanlığı ve TRT iş birliği ile ortaya konulan protokolle ayrıca MEB ve TRT tarafından belirlenen içeriklerin TRT’ye bağlı mecralar ile MEB’e bağlı EBA, ÖBA, HEMBA ve benzeri alt bileşenlerin de yayınlanmasını ve bu içeriklerden öğrenci, öğretmen ve velilerin faydalanabilmesini sağlamak; bunlara ek olarak örgün ve yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında üretilecek içeriklerde ihtiyaç duyulan arşiv, ses ve görüntü içeriklerinin paylaşılmasını sağlamak amaçlanıyor.

TRT EBA kanalının günlük programı; 08.45-10.20 arasında ilkokul, 11.00-13.00 arası ortaokul, 13.15-16.35 arası lise dersleri olacak şekilde planlanmıştır. Ders aralarında; bilim, kültür, spor, sanat, yarışma ve sohbet programları yer alacaktır. Kanalda ebeveynler için psikolojik destek ve sohbet programları da bulunacaktır.

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Threads’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.