“Tiyatro Çevrim İçi Öğretmen Eğitimi” Semineri ÖBA’da Yayımlandı

“Tiyatro Çevrim İçi Öğretmen Eğitimi” Semineri ÖBA’da Yayımlandı
28 Şubat 2024 16:43
250
A+
A-

Genel Müdürlüğümüz, öğretmenlerin dijital becerilerini geliştirmek ve yenilikçi uygulamaları desteklemek üzere kapasite geliştirme çalışmaları yürütmektedir. Bu çalışmalardan biri olan ve öğretmenlerimizin tiyatro alanında desteklenmesine yönelik hazırlanan çevrim içi tiyatro eğitimi ÖBA’da yayımlandı. Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda görev yapan tüm yönetici ve öğretmenlerin alabileceği eğitimde; tiyatroya giriş, hikâye yazımı, dramaturji, ses nefes çalışmaları, diksiyon, oyun seçimi, kostüm, dekor, ışık gibi konular, alanında uzman isimler tarafından sunuluyor.

Tiyatro Çevrim İçi Öğretmen Eğitimi, Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında öğretmen ve öğrencilerin bulundukları şehirlerdeki Millî Mücadele kahramanlarının anılarının derlemelerini, tiyatro metni hâline getirebilmelerini ve sahneleyebilmelerini destekliyor. İllerde oyun senaryolarının hazırlanması, sahnelenmesi ve sosyal etkinlik olarak düzenlenmesi için başlatılan bu çalışmada, Millî Mücadele döneminde yaşanmış öykülerin canlandırılması ve millî mücadele ruhunun yeniden yaşatılması hedefleniyor.

Öğretmenlerimiz, mesleki gelişimlerini destekleyecek bu ve diğer eğitimleri Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü web sayfasından ( http://meb.ai/YNbTUP ) takip edebilir, eğitimlere https://www.oba.gov.tr/ adresi üzerinden  katılabilirler.

Bizi Threads’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.