Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı İş ve İşlemler Genelgesini yayımladı. Yeni eğitim yılı öncesinde hazırlıklar sürerken, öğrencilerin seçeceği seçmeli derslerle ilgili yeni kriterler duyuruldu.
Genelgeyi PDF olarak indirmek için TIKLAYINIZ
Seçmeli Derslerde Yeni Dönem
MEB’in açıklamasına göre, öğrencilerin “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” çerçevesinde ilgi ve yeteneklerine en uygun dersleri seçmeleri sağlanacak. Bu süreçte, tercihlerin e-Okul sistemine doğru ve eksiksiz işlenmesi için gerekli tedbirler alınacak.
MEB tarafından yayınlanan belgede şu ifadeler yer aldı:
“Öğrencilerin; Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında şahsiyet gelişimlerine ve benlik bütünlüğüne katkı sağlayacak şekilde haftalık ders çizelgelerinde yer alan seçmeli dersleri ilgi, yetenek, ihtiyaç ve beklentileri dikkate alınarak tercihlerine göre seçmelerinin sağlanması ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne işlenmesi için gerekli önlemlerin alınması, bu derslerin program içeriğine uygun bir şekilde işlenmesinin sağlanması/takip edilmesi.”
Bakanlık ayrıca, seçmeli derslerin müfredata uygun şekilde işlenmesi için okul idareleri ve öğretmenlerin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini bildirdi.
Kaynak: Kamudanhaber