Performans Görevi ve Proje Çalışması Öğretmen Rehber Kitabı Yönetici ve Öğretmen Kütüphanesi’nde Yayımlandı

Performans Görevi ve Proje Çalışması Öğretmen Rehber Kitabı Yönetici ve Öğretmen Kütüphanesi’nde Yayımlandı
5 Nisan 2023 21:59 | Son Güncellenme: 5 Nisan 2023 23:07
1.450
A+
A-

Özel Eğitim ve PDR Telegram Grubumuz – Web’de Öğren

https://t.me/+l5BAWoQn0DY4NDky

Proje ve performans görevlerinin öğrencinin akademik başarısının artmasında ve öğrenciye bilişsel becerilerin kazandırılmasında olumlu etkilerinin görüldüğü, okul başarısıyla pozitif bir korelasyona sahip olduğu bilinmektedir.

Performans görevi genel olarak öğrencilere bir konu hakkında ön bilgi sahibi olmaları, sahip oldukları ön bilgilerle öğrenmenin daha kolay hâle gelmesi, yeni öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla veriliyor.

Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda öğrencilerin aktif şekilde rol alabileceği keşfetme, anlama, sorgulama, analiz yapma ve problem çözme süreçlerini daha çok kapsayacak şekilde proje veya performans görevlerinin planlanmasına katkı sağlamak amacıyla Performans Görevi ve Proje Çalışması Öğretmen Rehber Kitabı hazırlandı.

Öğrencilerimizde öğrenme kalıcılığının sağlanması, zihinsel ve fiziksel becerileri gelişimlerinin desteklenerek yaşam boyu öğrenmenin gerçekleşmesi amacıyla öğretmenlerimiz için hazırlanan Performans Görevi ve Proje Çalışması Öğretmen Rehber Kitabı OGM Materyal web sitesindeki Yönetici ve Öğretmen Kütüphanesi’nde yayımlandı.

Performans Görevi ve Proje Çalışması Öğretmen Rehber Kitabı; öğrencilerin zihinsel, sosyal ve bedensel becerilerinin gelişiminin desteklenmesi hedefiyle proje ve performans görevlerinin öğrencilerin aktif şekilde katılacağı etkinlikler şekline dönüştürülmesinde bir farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlandı. Ayrıca rehber kitabın performans ve proje çalışmalarının öğrenciye verilmesinden itibaren çalışmaların değerlendirmesine kadar geçen sürecin nasıl yönetileceği ile ilgili öğretmenlerimize rehber olması da amaçlanıyor.

Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan Performans Görevi ve Proje Çalışması Öğretmen Rehber Kitabı’nda proje ve performans hedefleri olan sorumluluk bilinci geliştirme, olumlu tutum geliştirme, öğrenmede kalıcılığı artırma, öğrenmeyi kolaylaştırma, yazılı ve sözlü anlatım becerilerini geliştirme, problem çözme becerisine katkı sağlama, planlı olma ve zamanı etkin yönetebilme becerisine katkı sağlama, çalışma alışkanlığına katkı sağlamaya yönelik içeriklere yer veriliyor.

Performans Görevi ve Proje Çalışması Öğretmen Rehber Kitabı’na ulaşmak için tıklayınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.