Özel Okullarda Ücretsiz Okutulacak Öncelikli Öğrencilerin Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Özel Okullarda Ücretsiz Okutulacak Öncelikli Öğrencilerin Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
22 Ağustos 2024 18:37
284
A+
A-

5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu Kapsamında Özel Okullarda Ücretsiz Okutulacak Öncelikli Öğrencilerin Yerleştirme Sonuçları Açıklandı. Sonuçlar için TIKLAYINIZ

Bakanlığımızca hazırlanan modül üzerinden öncelikli öğrenci kapsamında ücretsiz okumak için tercihte bulunanların %96’sı tercihlerinden herhangi birine yerleşmiş olup ilk tercihine yerleşenlerin oranı %69, ilk üç tercihe yerleşenlerin oranı ise %91 olmuştur.

Ücretsiz eğitim hakkı sadece öğrenim ücretlerini kapsamaktadır. Kurumdan alınacak diğer hizmetler için (yemek, kıyafet, servis, etüd vb.) kurum tarafından ayrıca ücret belirlenebilir. Bu nedenle ücretsiz okumak hakkı elde eden öğrenci velilerinin kurumun diğer hizmetlerine dair bilgi almaları gerekmektedir.

Öğrencilerin ücretsiz öğrenci kontenjanından faydalanabilmeleri için 22 – 28 Ağustos 2024 tarihleri arasında kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. Yerleştiği okula kayıt yaptırmayan öğrenci velileri ücretsiz okuma hakkından vaz geçmiş sayılacaktır.

Bu süreç sonunda kurumların boş kalan kontenjanlarına ücretsiz öğrenci yerleştirme işlemleri %3 oranına tamamlanmak üzere Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre kurumlarca yapılacaktır. Modül üzerinden başvuru ve tercih yapmayan, yerleşemeyen ve ya açıklanan sonuçlara göre yerleştiği halde kayıt yaptırmayan öncelikli öğrencilerin velileri istemeleri halinde özel okullara ücretsiz öğrenci başvurusunda bulunabilecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.