ÖZEL EĞİTİM ALANINDA SINIF İÇİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME SÜREÇLERİNE YÖNELİK GELİŞTİRİLEN PROJE TAMAMLANDI

ÖZEL EĞİTİM ALANINDA SINIF İÇİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME SÜREÇLERİNE YÖNELİK GELİŞTİRİLEN PROJE TAMAMLANDI
29 Temmuz 2023 21:07 | Son Güncellenme: 31 Temmuz 2023 10:55
949
A+
A-

Proje kapsamında basımı yapılan ve e-kitap olarak hazırlanan tüm kitaplara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kitaplara ulaşmak için tıklayınız.

Özel Eğitim ve PDR – Web’de Öğren

? RAM İdarecileri
? Özel Eğitim Okulları Öğretmen ve İdarecileri
? Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Telegram Grubu için ?

https://t.me/+l5BAWoQn0DY4NDky

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde UNICEF Türkiye Temsilciliğinin teknik ve finans desteği ile hazırlanmış Engeli Olan Çocuklar İçin Okul Öncesi Eğitimi ve İlkokulda Değerlendirme Çerçevesi Geliştirilmesi Projesi tamamlandı.

Bu proje, okul öncesi ve ilkokul kademelerinde kaynaştırma/bütünleştirme eğitimine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar ile akademik ve/veya gelişimsel olarak akranlarından farklı performansa sahip çocukların sınıf içi ölçme değerlendirme faaliyetlerine yönelik çalışmaları kapsamaktadır.

Proje ile ülkemizde özel eğitim alanında ilk defa sınıf içi ölçme değerlendirme süreçlerine yönelik bir çerçeve hazırlanmıştır. Oluşturulan çerçeve ile sınıftaki engeli olan veya desteğe gereksinim duyan tüm çocuklarımızın tanımaya yönelik değerlendirmeler yoluyla gelişimsel özellikleri belirlenebilecektir. Böylece bu çocuklarımızın gereksinimleri dikkate alınarak bir eğitim planı oluşturabilecek, öğrencilerin gelişimleri bu plan çerçevesinde sürekli olarak izlenebilecektir. İzlemeler sonucu elde edilen veriler ise eğitimde gerekli düzenlemeleri yapmak üzere kullanılarak eğitim süreci daha etkili hâle getirilebilecektir.

Proje amacı doğrultusunda okul öncesi ve ilkokullar için ayrı ayrı setler hâlinde toplam 24 kitap hazırlanmıştır. Hazırlanan kitaplardan değerlendirme çerçevesi kılavuz kitapları basılarak ülke genelinde ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılmıştır. Öğretmen eğitim programları ve e-İzleme Modülüne ilişkin çıktılar ise e-kitap formatında hazırlanmıştır.

Bizi Threads’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.