Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Tema Vakfı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Tema Vakfı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı.
27 Nisan 2023 19:14
229
A+
A-

Genel Müdürlüğümüz ile TEMA Vakfı arasında gerçekleştirilen iş birliği protokolü Genel Müdürümüz Sayın Halil İbrahim TOPÇU ve TEMA Vakfı Genel Müdürü Sayın Başak YALVAÇ ÖZÇAĞDAŞ tarafından imzalandı.

Genel Müdürlüğümüz ile TEMA Vakfı arasında imzalanan protokolle okullarda Lise TEMA Eğitim Programı çerçevesinde başta toprak ve su olmak üzere tüm doğal varlıkları koruma, çevre ve tükenebilir varlıkların bilinçli kullanılması konularında edinilen bilgilerin hayata geçirilmesi ve ekolojik okuryazarlık bilincinin artırılmasına yönelik öğretmen eğitimleri, materyal desteği ve içerik geliştirmesi, örnek ekoloji sınıfı oluşturulması, sunum, seminer, yarışma, vb. etkinlikler ile fidan dikim faaliyetlerinin yapılması hedefleniyor.

Gerçekleştirilen protokolle TEMA Vakfı tarafından yürütülen “Sıfır Atık Eğitim Projesi”, “Ali Nihat Gökyiğit Biyolojik Çeşitlilik Projesi”, “İklim Değişikliği Eğitim ve Farkındalık Projesi” kapsamında etkinlik ve faaliyetlere yer verilecek.

Ayrıcaprotokolün tanıtımına yönelik eğitim, tanıtım ve iletişim faaliyetlerinin yapılması; çevre bilinci, sıfır atık, döngüsel ekonomi, sürdürülebilirlik, iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konularında basılı ve dijital materyal hazırlanması; öğrenci, öğretmen ve yöneticilere yönelik sunum, seminer, yarışma, eğitim vb. etkinlikler ile fidan dikim faaliyetlerinin düzenlenmesi; öğretim programlarında yer verilen kazanımlar doğrultusunda materyal ve içerik hazırlanması; örnek ekoloji sınıfı oluşturması ve buna yönelik içerik geliştirmesi planlanıyor.

Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.