Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Nasıl Hesaplanır?

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Nasıl Hesaplanır?
18 Ağustos 2024 11:53
1.449
A+
A-

2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül’de başlayacak ve öğretmenlerin alacakları ek ders ücretleri, bu dönemde de girdikleri ders saatlerine göre belirlenecek. Ancak, maaş karşılığı ders saati olarak belirlenen 15 saat, öğretmenlerin ek ders ücreti alabilmeleri açısından kritik bir eşik olarak kabul ediliyor.

15 Saat Derse Giren Öğretmenler Ek Ders Ücreti Alabilir mi?

Bir öğretmenin maaş karşılığı olarak girmesi gereken ders saati 15 saat olarak belirlenmiştir. Bu 15 saatin üzerindeki her ders saati, öğretmene ek ders ücreti olarak yansıtılır. Ancak, sadece 15 saat derse giren bir öğretmen, maaş karşılığı ders saatini doldurduğu için bu derslerden ek ders ücreti alamaz. Ek ders ücreti alabilmek için öğretmenin bu saatin üzerinde ders vermesi gerekmektedir.

Hazırlık ve Planlama, Nöbet Görevi ve Öğrenci Kişilik Hizmetleri

Bununla birlikte, öğretmenler haftalık olarak 15 saat derse girseler bile bazı ek görevler karşılığında ek ders ücreti alabilirler. Örneğin, 15 saat ders dışında, öğretmenler bir saat hazırlık ve planlama, üç saat nöbet görevi ve iki saat öğrenci kişilik hizmetleri karşılığında haftada toplam altı saatlik ek ders ücreti alabilirler. Bu, öğretmenlerin maaşlarının yanı sıra ek ders ücreti alabilecekleri bir düzenlemedir.

Ek Ders Ücreti Hesaplaması

2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla, %27’lik vergi diliminde olan bir öğretmenin bir saatlik ek ders ücreti yaklaşık 91 TL olarak hesaplanmaktadır. Haftalık altı saatlik ek ders ücreti, ay sonunda 546 TL tutarında bir ek ders ödemesi anlamına gelir. Bu ödeme, öğretmenlerin ek görevleri karşılığında aldıkları bir ücret olup, maaşlarına ek olarak gelir sağlar.

Mebpersonel

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.