Öğretmen Yazarlar İçin “Çocuk Edebiyatı Öğretmen Kongresi” Başvuruları Devam Ediyor

Öğretmen Yazarlar İçin “Çocuk Edebiyatı Öğretmen Kongresi” Başvuruları Devam Ediyor
19 Şubat 2025 22:54
140
A+
A-
Onursal Başkanlığını Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yapacağı kongreye bildiri ya da poster sunumla katılmak isteyen öğretmenler, başvurularını 7 Mart’a kadar  “cocukedebiyatikongresi.eba.gov.tr” adresi üzerinden gerçekleştirebilecek. 

 

“Çocuk Edebiyatı Öğretmen Kongresi”yle çocuk edebiyatı alanında eser veren öğretmenleri bir araya getirmek, paydaşlar arasındaki etkileşimi artırmak, alandaki gelişmeleri, güncel sorunları ve çözüm önerilerini ortak bir zeminde ele almak, çocuk edebiyatına, çocuğa ve topluma katkı sağlamak amaçlanıyor. 

 

Kongre, Ankara’da Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezi’nde 12-13 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan öğretmenler, kongreye bildiri veya poster sunumu ile başvuru yapabilecek. 

 

“Çocuk Edebiyatı Öğretmen Kongresi”ne Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda görev yapan ve çocuk edebiyatı alanında eser vermiş öğretmenlerin yanı sıra edebiyatın eğitime katkısı üzerine çalışan eğitim bilimciler, akademisyenler, illüstratörler ve tasarımcıların da katılım sağlaması hedefleniyor. 

 

Kongre, bilgi şöleni havasında geçecek

Kongre kapsamında öğretmenler, çocuk edebiyatı üzerine kaleme aldıkları bildirileri sunacak ve sahadaki iyi uygulamalarını paylaşacak. Ayrıca, çocukların ilgisini çekecek atölyeler ve alan uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek panellerle etkinlik, “bilgi şöleni” havasında geçecek. 

 

Öğretmen yazarlar, bir araya gelecek

Kongrede çocuk edebiyatının eğitimdeki yeri, öğretmen yazarların çocuk edebiyatına etkisi, paydaşlar arasında iş birliğinin artırılması, çocukların çocuk edebiyatı eserleriyle tanışması ve edebî zevklerini geliştirme süreçleri gibi konular ele alınacak. 

 

Kongrede, “Kültürel Mirasın Aktarımında Çocuk Edebiyatı”, “Çocuk Edebiyatında Dil Zenginliği”, “Çocuk Edebiyatı Yoluyla Erdemlerin Kazanılması”, “Edebiyatın Çocuğun Gelişimine Etkisi”, “Çocuk Edebiyatının Aile ve Topluma Etkisi”, “Dijitalleşmenin Çocuk Edebiyatına Etkisi” ve “Çocuk Edebiyatında Estetik” olmak üzere yedi konu başlığı altında bildiriler sunulacak. 

 

Farklı konularda paneller düzenlenecek

Kongre kapsamında, “Türkiye’de Çocuk Edebiyatının Tarihsel Gelişimi”, “Dijitalleşme Çağında Çocuk Edebiyatı ve Okuma Kültürü Edinimi”, “Eğitim Süreçlerinde Çocuk Edebiyatından Faydalanılması”, “Çocuk Edebiyatı Derlemeleri”, “Çocuk Edebiyatı Beyaz Perde Etkileşimi”, “Çocuk Edebiyatında İyi Uygulama Örnekleri” ve “Çocuk Yazarlar” başlıklarında paneller düzenlenecek. 

 

Atölye çalışmaları yapılacak

“Çocuk Edebiyatı Öğretmen Kongresi”nde ayrıca “Çocuk Edebiyatında Mekân, Zaman, Kahraman ve Olay Örgüsü”, “Çocuk Edebiyatı ve İllüstrasyon”, “Çocuk Edebiyatında Drama ve Oyun”, “Gölge Oyunları”, “Eleştirel Okuma”, “Yaratıcı Yazarlık”, “Dil ve Üslup”, “Masal Anlatıcılığı”, “Sesli Okuma (Canlandırma Yaparak Okuma)”, “Dijital Araçlarla Hikâye Oluşturulması”, “Geleneksel Çocuk Oyunlarındaki Edebî Ögeler (Tekerlemeler, Sayışmacalar vb.)” gibi başlıklarda da atölye çalışmaları düzenlenecek. 

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin iş birliğiyle düzenlenen kongreye başvurular, 7 Mart’a kadar devam edecek. Başvuru sonuçları 18 Nisan’da duyurulacak. 

 

Kongrede sunulan çalışmalar, daha sonra bildiri kitabı olarak yayımlanacak.

https://www.meb.gov.tr/ogretmen-yazarlar-icin-cocuk-edebiyati-ogretmen-kongresi-basvurulari-devam-ediyor/haber/36374/tr?rand=37986

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Whatsapp Doküman Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Instagram Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.