“Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi” Projesi Başlıyor

“Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi” Projesi Başlıyor
4 Mayıs 2023 09:43 | Son Güncellenme: 4 Mayıs 2023 13:23
864
A+
A-

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğümüz ile UNICEF iş birliğinde IPA III dönemi kapsamında gerçekleştirilen “Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi” projesinin açılış programı geniş katılımla Sheraton Otel’de gerçekleştirildi. 

Genel Müdürlüğümüz ile UNICEF iş birliğinde, öğretmenlerimizin dijital eğitim becerilerinin desteklenmesi, dijital eğitime yönelik çalışmaların bir bütünlük içinde ilerlemesi amacıyla “Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi” projesi hayata geçirilmiştir.

Söz konusu proje ile öğretmenlerin dijital eğitim becerilerinin artırılması, Millî Eğitim Bakanlığı’nın dijital eğitim verebilme kapasitesinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Proje kapsamında 8 ilimizde (Ankara, İstanbul, Yalova, İzmir, Rize, Mersin, Erzurum ve Gaziantep) öğretmen öğrenme laboratuvarları kurulacaktır. Proje ile birlikte öğretmenlerin dijital becerilerine yönelik çalışmaların bir çerçeveye oturtulabilmesi için dijital öğretmen yeterlikleri hazırlanacaktır. Ayrıca, öğretmen ve okul yöneticileri için eğitim modülleri oluşturulacak ve oluşturulan modüller ile 200.000 öğretmen, okul yöneticisi ve diğer eğitim personeline eğitim verilecektir.

Projenin Açılış Toplantısı ve Bilgilendirme Semineri, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar ile UNICEF Türkiye Temsilci Yardımcısı Paolo Marchi ve AB Türkiye Delegasyonu Angel Gutierrez Hidalgo’nun açılış konuşmaları ile gerçekleştirilmiştir.

Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.