Milli Eğitim Bakanı’ndan Eğitim Gündemi Hakkında Yeni Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı’ndan Eğitim Gündemi Hakkında Yeni Açıklamalar
11 Eylül 2024 17:49
315
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin son günlerde yaşanan eğitim gündemi üzerine bazı açıklamalarda bulundu ve gelen soruları yanıtladı. Ele aldığı konuların başında eğitim materyalleri, akran zorbaları, öğretmen atamaları ve dijital bağımlılık yer alıyordu

Eğitimcilerin en çok merak ettiği, öğretim materyallerinin yeterliliği konusuna değinen Bakan Tekin gerek sunulan ders kitapları gerekse EBA içeriklerinin yeterli olduğunu tekrarladı.

Denetimden geçmeyen kitapların alınmaması gerekiyor!

İçerik bakımından oldukça zengin kaynakların sunulduğunu belirten Tekin ilave kaynaklarla mali açıdan zorlukların oluşturulmasına gerek olmadığını belirtti. Velilere çağrı yaparak özellikle idareci ve öğretmen denetiminden geçmeyen kitapların alınmaması gerektiğini de vurguladı

Bu yıl içinde MEB tarafından okullara genelge gönderilmişti. Bakan akran zorbalığının en önemli sebeplerinden birinin aynı sınıfta eğitim gören 66, 72 ve 84 aylık çocukların bulunması olduğunu belirtti. Bunun yerine birbirine daha yakın yaş aralığındaki çocukları aynı sınıflara vermenin doğru olduğu görüşü üzerine bu şekilde sınıf belirlemesi yapıldığını belirtti.

“Dava süreci devam ediyor!”

Son yıllarda en fazla tartışılan konulardan biri de öğretmen atamaları oldu. Mülakatsız atama isteyenlerin dava açtıklarını ifade eden Bakan ”Biz zaten yüzde 100’ü yüzde 50’ye düşürdük. Danıştayda açılan dava süreci devam ediyor. Danıştayın bu konuda vereceği karara göre, öğretmen arkadaşların mülakat notlarını açıklayıp atama süreçlerini başlatacağız” diyerek konuya açıklık getirdi.

Dijital bağımlılık için ailelerin önemine sık sık vurgu yapılıyordu. Konuyla ilgili görüşlerini belirten Tekin, ailelerin çocuklarıyla sohbet ettiklerinde ellerinde bulunan telefonları bırakmalarını ve sosyal medya paylaşımı yapmamalarını tavsiye etti.

Mebpersonel

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.