Meb’den Ehliyet Sınavlarındaki Yeni Düzenlemelere İlişkin Açıklamalar

Meb’den Ehliyet Sınavlarındaki Yeni Düzenlemelere İlişkin Açıklamalar
8 Ekim 2024 20:34 | Son Güncellenme: 8 Ekim 2024 20:35
1.209
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, ehliyet sınavlarına ilişkin yeni düzenlemeler içeren 20.09.2024 tarihli yazıyla çeşitli değişiklikler yapıldığını duyurdu. Bu düzenlemeler, Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklerin uygulanmasında birlik sağlanması amacıyla getirildi.

Başlıca düzenlemeler şunlardır:

Güzergah Düzenlemeleri: Sınav güzergahlarının ilçelerde iki farklı rota şeklinde oluşturulması zorunlu hale getirildi. Bu güzergahlarda geri park etme, geri gitme gibi uygulama alanlarının mümkünse bir arada, değilse yakın mesafede oluşturulması gerektiği belirtildi.

Kursiyer Kayıtları: Kursiyer kayıt işlemlerinde fotoğraf çekimi Şubat 2025’ten itibaren zorunlu olacak, 9 Ocak 2025’e kadar hazırlıkların tamamlanması gerekecek.

T.C. Kimlik Kartı Zorunluluğu: Kursiyerlerin sınav başvurularında yeni T.C. kimlik kartlarını ibraz etmeleri zorunlu hale getirildi.

Usta Öğretici Onayı: Kursiyerlerin direksiyon sınavına girebilmesi için son direksiyon dersini veren usta öğreticinin onay vermesi gerekecek. Bu onay MEB Ajanda uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek.

Manuel-Otomatik Şanzıman Geçişleri: Kursiyerlerin manuel veya otomatik şanzıman değişikliklerini il milli eğitim müdürlükleri yapacak.

Sınav Uygulamaları: Direksiyon sınavlarında 25 metre geri gitme uygulamasında komisyon üyesi ile usta öğretici aracın dışına çıkarak değerlendirme yapacak. Ayrıca park sensörü ve geri görüş kamerası olan araçlar kullanılabilecek.

Bu yeni düzenlemeler 9 Ocak 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Kamudanhaber

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.