MEB Sözleşmeli Öğretmen ve Personelin Kadroya Atanma Başvurusu ile İlgili İşlem Basamakları

MEB Sözleşmeli Öğretmen ve Personelin Kadroya Atanma Başvurusu ile İlgili İşlem Basamakları
13 Mart 2023 20:43 | Son Güncellenme: 16 Mart 2023 20:21
3.138
A+
A-

MEB Sözleşmeli Öğretmen ve Personelin Kadroya Atanma Başvurusu ile İlgili İşlem Basamakları

Atama ve Yer Değiştirme Telegram Grubumuz

https://t.me/+s-fE87-t3LE2MTAy

Yönetici ve Öğretmenlerin Yapacağı İşlemler Sırası İle Şu Şekilde Olacaktır.

? DYS, Meb Sitesi veya BURADAN Duyurunun indirilmesi (Okul İdaresi Yapacaktır.)

?Duyurunun öğretmen veya personele Tebliğ-Tebellüğ Edilmesi. Örnek Tebliğ Tebellüğ Belgesini indirmek için TIKLAYINIZ. (Okul İdaresi Yapacaktır.)

?DYS, Meb Sitesi veya BURADAN Matbu dilekçenin indirilmesi ve doldurularak okul idaresine teslim edilmesi. (Öğretmen Yapacaktır.)

Önemli Not 1: Özellikle Öğretmen dışındaki personelin kadroya geçeceği unvanı doğru yazması gerekmektedir. Yanlış yapılan başvurular kişiyi mağdur edebilir. (Personel Yapacaktır.)

Önemli Not 2: Öğretmenler Sözleşmeli Pozisyon Unvanına Sözleşmeli öğretmen yazabilirler. (Öğretmen Yapacaktır.)

Önemli Not 3: Öğretmenler ve Personel Dilekçelerini Kadrosunun olduğu okul yada kuruma verecektir ve Dilekçeye kurum olarak kendi okul yada kurumlarını yazacaklardır. İlçe veya İl MEM’e öğretmen yada personel kesinlikle dilekçe vermeyecektir. (Öğretmen ve Personel Yapacaktır.)

?Öğretmen veya personelin mebbis başvuru işlemlerinden başvurusunu yapması gerekmektedir.(Öğretmen ve Personel Yapacaktır.)

?Okul İdaresinin Öğretmen veya personelden aldığı dilekçeyi tarayıp DYS’ye aktarması. Dilekçe taranırken dilekçe bilgilerine T.C. kimlik ve telefon mutlaka girilmelidir. Her personelin dilekçesi tek tek taranıp sisteme aktarılacak ve alınan sayı not edilecektir. (Okul İdaresi Yapacaktır.)

Ders 70 – DYS Dışı Evrakı Sisteme Aktarma – Evrak Tarama

https://www.youtube.com/watch?v=K1ktktjXc9M

? Başvuru dilekçelerinin aslı, ilgililerin özlük dosyasında saklanmak üzere kurum/eğitim kurumu
müdürlüğünce bağlı bulunulan ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderilecektir. (Okul İdaresi Yapacaktır.)

? Mebbis + Başvuru Onay Modülünden öğretmen veya personelin başvurularının onaylanması. Onaylama esnasında DYS’den alınan tarih ve sayının doğru şekilde girilmesi gerekmektedir. (Okul İdaresi Yapacaktır.)

? Onaylanan başvurunun çıktısı alınacak başvuru sahibi, okul müdürü ve ilçe MEM tarafından imzalanması gerekir. (Öğretmen veya personel, Okul İdaresi ve İlçe MEM)

? Onaylama yapılacaksa Açıklama bölümü boş bırakılabilir. Reddedilecekse mutlaka ret gerekçesi girilecektir. (Okul İdaresi Yapacaktır.)

? Onaylanan başvurudan sonra öğretmen veya personelin dilekçesinin bir üst yazıya ek olarak İlçe MEM’e gönderilmesi gerekmektedir. (Okul İdaresi Yapacaktır.)

? MEB Sözleşmeli Öğretmen ve Personelin Kadroya Atanma Başvuru Üst Yazı Örneği için TIKLAYINIZ. (Okul İdaresi Yapacaktır.)

?Son olarak Öğretmen ve personel sadece okul idaresine dilekçe verecek ve Mebbisten başvuru yapacak. Diğer işlemleri Okul idaresi yapacak.

?Kadroya geçen tüm öğretmen ve personelimize hayırlı olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.