MEB MERKEZ TEŞKİLATI “UZAKTAN EĞİTİM VE OKULLARIN HAZIRLIĞI” İÇİN SAHADA

MEB MERKEZ TEŞKİLATI “UZAKTAN EĞİTİM VE OKULLARIN HAZIRLIĞI” İÇİN SAHADA
14 Ağustos 2020 14:28
1.111
A+
A-

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim öğretim yılı için gerekli son hazırlıkları ve yeni eğitim yılı çalışma stratejilerini değerlendirmek üzere 81 ilin millî eğitim müdürüyle toplantı yaptı. 

Toplantıda, Bakanlık merkez teşkilatının illeri yalnız bırakmayacağını belirten Selçuk, Bakanlık yöneticilerinin, bizzat sahada ihtiyaçların tespiti ve temini noktasında çalışmalar yapacağını ve bu çalışmalarla Bilim Kurulunu bilgilendirerek okulların açılışı konusunda iş birliğini güçlendireceklerini belirtti.

 

Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ve merkez teşkilatında görevli genel müdürlerin de yer aldığı geniş bir katılımla çevrim içi ortamda gerçekleştirilen toplantıda Bakan Selçuk; yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları, 24 Ağustos’ta başlayacak olan öğretmenlerin mesleki gelişim çalışmaları ve illerde salgına karşı önlemler kapsamında yürütülen faaliyetleri değerlendirdi.

 

Sağlık Bakanlığı ile birlikte tüm dünyada, Türkiye’de ve il il salgının seyrini sürekli olarak izlediklerini belirten Bakan Selçuk, 2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrenciler, öğretmenler, veliler ve tüm toplumun sağlığını önceleyerek eğitim faaliyetlerinin devam ettirilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm kabine üyelerinin görüşleriyle bir yol haritası oluşturulduğunu, riskleri azaltmak için her türlü önlemin alındığını belirtti.

 

24 Ağustos’tan itibaren yapılacak olan öğretmenlerin mesleki çalışmalarının öncelikli konusunun, “yüz yüze eğitim başladığında çocukların uyumunun nasıl sağlanacağı” olduğunu ifade eden Selçuk, “Öğretmenler hangi gün, hangi oyunu nasıl oynayacaklar ki çocuklar bu uyumu içselleştirsinler… Bununla ilgili hazırlıklarımız olacak.” diye konuştu.

Her okulda dijital eğitimle ilgili oluşabilecek problemleri yönetebilmek için alanda yetkin öğretmenlerin “Uzaktan Eğitim Sorumlusu” olarak görev yapacağının altını çizen Selçuk, aynı şekilde hijyen koşullarının sağlanması noktasında bir sorumluluk paylaşımının da yapılacağını belirtti.

 

Dünyadaki tecrübeleri de dikkate alarak Türkiye’ye özgü standartlar oluşturulacağını kaydeden Bakan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğretmenlerimizin tamamına yönelik ve sürekli bir mesleki gelişim anlayışına doğru gidiyoruz. Her bir dersin uzaktan eğitimle nasıl daha kaliteli verilebileceğine ilişkin çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Aldığımız kararlarla ilgili asla bir taassubumuz yok. Hangisi mantıklıysa, hangisinin pedagojik değeri yüksekse onu uygulayabiliriz. Sizlerden gelecek her türlü öneriye açığız. Geçtiğimiz dönem yürüttüğümüz uzaktan eğitim faaliyetlerine yönelik, emin olun, her yerden teşekkür aldık. Her birinizin desteği çok önemli.”

 

Uzaktan eğitime erişim sorunu olan öğrenciler için hazırlıkları yapılan EBA Destek Noktasıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Selçuk, evinde cihaz veya internet olmayan ya da yaşadığı yerde internet altyapısı bulunmayan öğrenciler için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte çalışmalar yürütüldüğü bilgisini paylaştı.

 

Türk Standartları Enstitüsü ile birlikte yürütülen “Okulum Temiz Belgesi” verilmesi faaliyetleri kapsamında 2000 denetmen yetiştirildiğini hatırlatan Bakan Selçuk, bu süreçte okullarda daha fazla temizlik personeli istihdam edebilmek için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla çalışmalar yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.

MEB

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.