LİSE MATEMATİK MATERYAL SETİ YÖNETİCİ VE ÖĞRETMEN KÜTÜPHANESİ’NDE YAYIMLANDI

LİSE MATEMATİK MATERYAL SETİ YÖNETİCİ VE ÖĞRETMEN KÜTÜPHANESİ’NDE YAYIMLANDI
28 Nisan 2023 17:17 | Son Güncellenme: 29 Nisan 2023 10:16
495
A+
A-

Genel Müdürlüğümüz ile UNICEF iş birliğinde gerçekleştirilen “Matematik Seferberliği” alanında uzman akademisyenlerin ve matematik öğretmenlerinin katılımlarıyla düzenlenen materyal geliştirme çalıştayları sonucunda “Lise Matematik Materyal Seti” hazırlandı.

Bilgiye ulaşma yollarını bilen, bunları kullanabilen ve karşılaştığı sorunlar karşısında çözüm bireylerin yetiştirilmesi amacına yönelik olarak öğretmenlerin etkin ve etkileşimli öğrenme ortamlarını tasarlaması matematik dersinde somut materyal kullanımının desteklenmesi amacıyla birçok materyal geliştirilerek “Lise Matematik Materyal Seti” oluşturuldu.

Öğrencilerin matematiği günlük hayatla ilişkilendirmesini ve somutlaştırıp elle dokunur hâle getirmesini hedefleyen “Lise Matematik Materyal Seti”nin öğrencilerin motivasyonlarına, derse katılma arzularına ve başarılarına olumlu etkisi olacak.

Lise Matematik Materyal Seti içerisinde 41 materyalin tanıtımı ve uygulama örnekleri yer alıyor. Her materyal için tanıtım bölümü ve üçer uygulama örneği yazılmış olup uygulamaların sonuna konunun pekiştirilmesi için yeni nesil ölçme ve değerlendirme soruları eklendi.

Ayrıca yürütülen çalışmalarda “Lise Matematik Materyal Seti” ile geliştirilen materyallere yönelik matematik öğretmenlerinin materyalleri nasıl kullanabilecekleri ile ilgili detaylı bilgi ve örnekler içeren kılavuz hazır hâle getirilerek materyallerin tanıtım ve kullanımına ilişkin videolar hazırlandı.

Matematiğin daha kolay anlaşılmasını sağlamak amacıyla hazırlanan “Lise Matematik Materyal Seti”nin öğretmenlerimize ve öğrencilerimize faydalı olmasını diliyoruz.

“Lise Matematik Materyal Seti” için tıklayınız.

Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.