LGS’de Öğrenciler Sınava Giriş Belgesini Kaybeder yada Yanında Getirmezlerse

LGS’de Öğrenciler Sınava Giriş Belgesini Kaybeder yada Yanında Getirmezlerse
1 Haziran 2024 09:42
5.774
A+
A-

LGS’ye giren öğrencilerin sınava girebilmeleri için yanlarında kimlik belgeleri ve sınava giriş belgelerini getirmeleri zorunludur. İlgili evraklar olmadan öğrenciler sınav salonlarına alınmayacaklarıdır. 

Bu sene LGS sadece Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen sınav merkezlerinde düzenlenecektir. Yani geçmiş yıllarda olduğu gibi öğrenciler artık kendi okullarında sınava girmeyeceklerdir. Önceki yıllarda öğrenciler sınava sadece kimlik belgeleri ile girebiliyorlardı. Kendi okullarında sınava giren öğrencilerin sınava giriş belgeleri sıralarının üzerine okul yöneticileri tarafından sınavdan önce bırakılıyordu.

Ancak bu senen öğrenciler sınava sadece sınav merkezi olarak belirtilen okullarda girecekler. Bu da öğrencilerin başka okulda sınava girmeleri sebebiyle ek güvenlik önlemlerini beraberinde getirilmesine sebep oldu. Sınava giriş belgesini kaybeden öğrenciler için sınav görevlileri tarafından yapılan yönlendirme ile bina komisyonu tarafından söz konusu evraklar tekrar çıkarılacaktır.

Bu ekran sınav sabahı komisyona açılacaktır.

Ancak öğrencilerin bu işlemlerin yerine getirilebilmesi ve mağdur olmamaları için sınav salonlarına vaktinde gelmeleri gerekmektedir.

Öğretmen Meb

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.