İdari İzinde Olanlara Ek Ders Ödenip Ödenmemesi Görüş Yazısı

Yazının pdf hali için tıklayınız.
Yazının pdf hali için tıklayınız.
BENZER KONULAR
14 Kasım 2024 15:07
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlığın 2025 yılı bütçesinin görüşüldüğü...
20 Haziran 2023 23:14
Ortaöğretim Müdürlüğünce Oluşturulan “Dersler Cepte” Fasikülleri Yayınlandı. Ortaöğretim Müdürlüğünce oluşturulan...
11 Mayıs 2023 19:02
Ortaöğretim düzeyinde tüm derslerdeki konu özetlerini içeren Dersler Cepte fasikülleri...
24 Ocak 2025 17:34
Aile Eğitimi Kitap Seti’nin yedincisi olan Çoklu Yetersizlik Aile Eğitimi...
12 Nisan 2020 22:13
Eba Canlı Sınıf Okul Yöneticileri, Öğretmen ve Öğrenci Kılavuzları EBA’da...
28 Ocak 2020 20:27
İlkokul-Ortaokul Eğitim Kurulları ve Zümreleri Takvimi
24.haftada doğum iznine ayrılan bir öğretmen ek ders ücretini alır mı?
Tamamen isnatsız ilgi yazılarla uygun düşmeyen bir yazı. İdari izinlilere ek ders ödenmez denilmiş ama önceki yazılardan idari izinli olanlar kimler bakalım.
1.gebeliğinin 24. Haftasında olan personel
2. Kronik rahatsızlığı bulunan personel
3. Dönüşümlü ve uzaktan çalışan personel
Şimdi bu yazıya istinaden idari izinli olanlar ek ders alamazken dönüşümlü olanlar nasıl ek ders alabiliyor. Meb esnek çalışmaya ikişkin usul ve esaslar başlıklı yazıda
(3) Dönüşümlü çalışma kapsamında idari izinli sayılan personel, görev mahalli dışına çıkmasını gerektiren mücbir bir sebebin ortaya çıkması hâlinde, genel hükümlere göre yıllık izin veya mazeret izninden yararlandırılabilir. Denilmektedir.
Yine aynı yazıda
10)Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile idari izinli sayılanlar, bu sürede istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılır. Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile görev yerinde çalışanlar, hizmetin yürütülmesi sorumluluğu açısından eşittir.Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile idari izinli sayılanların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük haklan saklıdır.
Denilmekte uzaktan çalışanlarla idari izinli olanları bir tutmaktadır.
Uzaktan çalışırsa alır.
Uzaktan eğitim usul ve esasların 10. Maddesi uzaktan dönüşümlü çalışanlar ile idari izinliler üzerinde bulunan görevi yapmış sayılır demektedir. Buradan ne anlamamız gerekir. Yine idari izindeki personel ihtiyac olan konularda göreve çağırılır denilmekte bundan hareketle idari izindeki müdür yardımcısı sene sonu işlemleri için okula 1 gün çağırılmış ya da dys den görev verilmiş bu durumda kaç saat ek ders verilecek. İdari izindeki personele hakkı( üzerindeki görevi karşılığı ek ders) verilmelidir.
Genelge fiili görevlerini yerine getirmiş sayılır diye açıkça yazıyor halbuki. Cumhurbaşkanlığının genelgesi hiçe sayılmış. Aynı daire başkanının,aynı gerekçelerle, 24-28 Ağustos ödenir. Diye yazısı var. Umarım sendikaların sesini duyarız bu konuda.