GÖRME ENGELLİ PERSONELİMİZE YÖNELİK DYS EĞİTİCİ EĞİTİMİ KURSU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

3 Mayıs 2023 22:36 | Son Güncellenme: 4 Mayıs 2023 13:22
479
A+
A-

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki yaklaşık 57 bin okul ve kurumda Doküman Yönetim Sistemi (DYS) kullanılmaktadır. Öğretmenlerimizin de sisteme dahil edilmesiyle kullanıcı sayısı 1 milyon 110 bine ulaşmıştır.

DYS kullanıcıları arasında dezavantajlı durumda olan görme engelli personelimiz bulunmaktadır. Genel Müdürlüğümüz tarafından “Engelsiz DYS” projesi kapsamında görme engellilere yönelik erişilebilirlik çalışmaları daha önce tamamlanmıştı. DYS’nin tüm görme engelliler tarafından kullanılabilmesi için planlanan eğitimlerin birinci aşamasını oluşturan Ankara Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde görme engellilere yönelik DYS Eğitici Eğitiminin ikincisi gerçekleştirilmiştir. Aynı tarihlerde ise merkezi faaliyet olarak, görme engellilere yönelik yapılan çalışmaların ikinci aşaması olan Adana Ticaret Borsası Anadolu Lisesi’nde son kullanıcı eğitimlerinin ilki gerçekleştirilmiştir.

Ankara’da gerçekleşen eğitici eğitimi kursumuza Bilgi İşlem Genel Müdürümüz Sayın Özgür TÜRK, İnternet Hizmetleri Daire Başkanımız Sayın Hamdi BEDİROĞLU, Eğitim Bilgi Sistemleri Daire Başkanımız Sayın Mustafa Bülent TURHAN, Personel Genel Müdürlüğü Eğitim Kurumları Yönetici Görevlendirme Daire Başkanımız Dilaver DÖRTOK ve Stokholm önceki dönem Eğitim Müşavirimiz Sayın Burak Gül ziyaret ederek yapılan uygulamalı eğitimi yerinde inceleyerek kursiyerlerle fikir alışverişinde bulunmuşlardır.

Adana’da gerçekleşen son kullanıcı eğitimine Bakan Yardımcımız Sayın Sadri Şensoy ve Adana İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yaşar KOÇAK ziyaretlerde bulunmuştur. 

Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.