Görme Engelli Öğrencilerimiz için 170 Adet Betimlemeli Ders Videoları Hazırlandı

Görme Engelli Öğrencilerimiz için 170 Adet Betimlemeli Ders Videoları Hazırlandı
16 Aralık 2020 19:42 | Son Güncellenme: 16 Aralık 2020 20:24
753
A+
A-

Genel Müdürlüğümüz tarafından uzaktan eğitim sürecinde eğitim-öğretimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimiz için www.eba.gov.tr adresinden zengin içeriklere erişimlerini sağlamak üzere çalışmalar devam etmektedir. Bu süreçte görme yetersizliğinden etkilenmiş bireyler de akademik becerilerin gelişiminde diğer bireylerle aynı aşamalardan geçmektedir. Ancak görme kaybından dolayı kazanım ve konu öğretiminde gecikmeler yaşanabilmektedir. Görme yetersizliğinden etkilenmiş öğrencilerimizin öğrenme sürecine aktif katılmasına imkân tanıyan, sesli betimlenen içeriklerle öğrencilerimizin bilgiyi keşfetmesine ve edindikleri bilgileri zihin şemalarına yerleştirerek geliştirmesine hizmet eden sesli betimlemeli ders anlatım videoları Genel Müdürlüğümüzce hizmete sunulmuştur.

           İlk aşamada Genel Müdürlüğümüzce hazırlanmış olan 100 adet ders videosunun görme yetersizliğinden etkilenmiş öğrencilerimiz için sesli betimlemesi yapılmıştır. Ayrıca sesli betimlemesi yapılan eğitim videolarına ek olarak görme yetersizliği olan öğrencilerimizin Türkçe ve matematik derslerinde kullandıkları özel materyaller ile (braille yazı materyalleri) 70 adet ders videosunun da çekimleri tamamlanmıştır. Sesli betimlenen ve yeni çekilen eğitim videoları haftada 12’şer adet olmak üzere www. eba .gov.tr platformundan yayınlanacaktır.

Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Nezir GÜL yaptığı açıklamada “Yaptığımız ve yine alanında ilk diyebileceğimiz bu çalışmayla özel eğitim ihtiyacı olan görme yetersizliği olan öğrencilerimizin TRT EBA TV’de yayınlanan ders içeriklerini kolayca takip edebilmelerini amaçlıyoruz. On beş hafta boyunca sürecek “Sesli Betimleme ve Braille Okuma-Yazma ile Matematik Öğretim Videoları” serisi, inşallah ikinci dönemde de yeni içeriklerle zenginleştirilecek. Bir ses bir nefes diyerek dokunarak öğrenmenin alfabesini seslerle renklendirmek istiyoruz. Haydi ellerimiz dokunsun ve öğrencilerimizin seslerini hissedelim, onların hayatına dokunalım.” dedi.

         Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Nezir Gül’ün çağrısını yineliyoruz. Görme yetersizliğinden etkilenmiş öğrencilerimizle birlikte bu yetersizlikten etkilenmemiş tüm bireylerimizi de Braille okuma-yazma öğrenmeye davet ediyoruz. Haydi www.eba.gov.tr ve www.orgm.meb.gov.tr adreslerinde buluşalım.

E sesi videosunu izlemek için tıklayınız.

E sesi betimleme videosunu izlemek için tıklayınız.

L sesi videosunu izlemek için tıklayınız.

L sesi betimleme videosunu izlemek için tıklayınız.

Noktalama işaretleri betimleme videosunu izlemek için tıklayınız.

Rakamların yazılışı 1 videosunu izlemek için tıklayınız.

Rakamların yazılışı 2 videosunu izlemek için tıklayınız.

Ritmik sayma 1 betimleme videosunu izlemek için tıklayınız.

Farklı olanı bulma betimleme videosunu izlemek için tıklayınız.

Yerleşim yerleri ve yaşadığımız yer videosunu izlemek için tıklayınız.

Duyu organları betimleme videosunu izlemek için tıklayınız.

Beşeri ve doğal unsurlar betimleme videosunu izlemek için tıklayınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.