Fatih Projesi’nde Enerji Verimliliği

Fatih Projesi’nde Enerji Verimliliği
25 Temmuz 2024 11:26
441
A+
A-

Web’de Öğren Sosyal Medya Hesaplarımız

https://t.me/webdeogrensosyalmedya

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü: Eğitimde FATİH Projesi kapsamında bulunan okullardaki kablosuz erişim cihazlarının enerji tüketimini minimum seviyeye indirmek için çalışmalar yürütülüyor. Kablosuz erişim cihazlarının elektriği belirli zaman aralıklarında kesilerek enerji tasarrufu sağlanacak.

Eğitimde FATİH Projesi kapsamında bulunan okullardaki kablosuz erişim cihazlarının enerji tüketimini minimum seviyeye indirmek için çalışmalar yürütülüyor. Kablosuz erişim cihazlarının elektriği belirli zaman aralıklarında kesilerek enerji tasarrufu sağlanacak.

FATİH Projesi ile okullara sunulan internet erişim hizmeti kapsamında yer alan cihazların eğitim öğretim saatleri dışında kapatılmasıyla enerji tasarrufu sağlanması hedefleniyor. Öğretmen ve öğrencilerin okulda bulunmadığı 21.00 ile 06.00 saatleri arasında kapatılan cihazlar, hizmeti aksatmadan enerji verimliliği sağlayacak.

Proje kapsamında 260.000’den fazla cihazın enerjilerinin kesilmesi ile yılda yaklaşık 23 milyon Türk lirası tasarruf yapılarak kamu bütçesine önemli bir katkı sağlanacak. Ayrıca enerji tüketiminin azalmasıyla yeşil enerji hedeflerine ulaşmada da önemli bir adım atılmış olacak.

* Eğitim Teknolojileri Bültenine abone olmak için tıklayınız.  

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.