Ek Ders Modülü için İl/İlçe MEM ve Eğitim Kurumlarına Veri Girişi ve Kontrol Talimatı

Ek Ders Modülü için İl/İlçe MEM ve Eğitim Kurumlarına Veri Girişi ve Kontrol Talimatı
20 Ekim 2024 23:29
2.301
A+
A-

Maaş – Ek Ders ve Mali Konular – Web’de Öğren Telegram Grubumuza Katılmak için TIKLAYINIZ

Meb, Ek Ders Ödemelerinde Uygulama Birliği İçin Yeni Modül Yaptı (Resmi Yazı) 14.10.2024
Haberimiz için TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Ek Ders Modülü Kullanıma Açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, resmî eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin ek ders saatlerinin tespit edilmesi ve tahakkuk işlemlerinin düzenlenmesi amacıyla geliştirdiği “Ek Ders Modülü”nün tasarım sürecini tamamladı. Modül, öğretmenlerin ve yöneticilerin üzerlerindeki ders yüklerinin ayrıntılı bir şekilde görülmesine olanak tanıyacak ve ülke genelinde uygulama birliğini sağlayacak.

Modül, MEBBİS veri tabanında yer alan e-Personel, e-Okul, e-Kurs, e-Yaygın, e-Pansiyon ve e-Bilsem gibi sistemlerden otomatik veri alacak. Ancak bu modüllerde bulunmayan veriler eğitim kurumu yöneticileri tarafından manuel olarak sisteme girilecek. Ekim ayı itibarıyla kullanıma açılması planlanan Ek Ders Modülü’nün test edilmesi ve sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile resmî eğitim kurumlarının belirli veri girişlerini ve kontrolleri yapmaları gerektiği vurgulandı.

Veri Girişleri İçin Belirtilen Süreler

İlgili yazıya göre, kadrolu öğretmenlerin geçici görevlendirme bilgileri, yöneticilerin görevlendirme ve izin bilgileri, ayrıca görevi sona eren personelin bilgileri e-Personel Modülü’ne görev tarihleriyle aynı hafta içinde işlenmeli. Ayrıca, öğretmenlerin ders programları, nöbet listeleri ve kurs planlarına ilişkin bilgilerin e-Okul, e-Pansiyon, e-Kurs gibi modüller üzerinden güncellenmesi gerekiyor. Halk eğitim merkezleri ve bilim sanat merkezlerinin de kurs açma ve ders planlama gibi işlemleri e-Yaygın ve e-Bilsem modülleri üzerinden düzenlemeleri gerektiği belirtildi.

Son olarak, tüm bu işlemlerin 18 Ekim 2024 tarihine kadar tamamlanması gerektiği, daha sonraki süreçlerde verilerin sürekli olarak güncel tutulacağı duyuruldu.

Ek Ders Modülü İş ve İşlemleri (Ek Ders Modülü İş ve İşlemlerini PDF olarak indirmek için TIKLAYINIZ)

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Threads’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.