“Eğitimde Kullanılan Yapay Zekâ Araçları: Öğretmen El Kitabı” Yayımlandı

“Eğitimde Kullanılan Yapay Zekâ Araçları: Öğretmen El Kitabı” Yayımlandı
29 Mayıs 2024 14:15 | Son Güncellenme: 29 Mayıs 2024 13:54
445
A+
A-

Eğitimde yenilikçi yaklaşımlar sunan YEĞİTEK Genel Müdürlüğünce, eğitimde yapay zekânın potansiyeli ve kullanım alanlarını geniş bir perspektifle ele alarak öğretmenlere kapsamlı bir kaynak sunmak amacıyla hazırlanan Eğitimde Kullanılan Yapay Zekâ Araçları: Öğretmen El Kitabı;  Türkçe, matematik, fen bilimleri, fizik, kimya, biyoloji gibi farklı alanlarda yapay zekâ araçlarının nasıl kullanılabileceğini detaylı bir şekilde ele alıyor.

Kitapta ayrıca, yapay zekâ araçlarının okul öncesi, ilkokul öğrencileri ve özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin eğitim süreçlerine nasıl entegre edilebileceği detaylı bir şekilde ele alınıyor. Yabancı dil eğitiminden, bilişim teknolojileri eğitimine kadar çeşitli eğitim alanlarında kullanılabilecek faydalı yapay zekâ araçlarına da değiniliyor.

Yapay zekâ araçlarının eğitimde kullanımı, öğrencilere kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunmanın yanı sıra öğretmenlere yeni ve etkili öğretim stratejileri geliştirme imkânı sağlıyor. El kitabı, yapay zekânın eğitimdeki çeşitli kullanım alanlarını ayrıntılı şekilde ele alarak öğretmenlere pratik ipuçları sunuyor.

Ayrıca ilkokuldan liseye, özel eğitimden dil öğrenimine kadar farklı öğretim ortamlarına yapay zekânın nasıl entegre edilebileceği üzerine odaklanıyor.

Eğitim öğretim sürecinde, yapay zekâ teknolojilerinin etkili bir şekilde incelenmesi ve kullanılması ülkemizin yapay zekâ okuryazarlığına katkı sağlayacak.

 “Eğitimde Kullanılan Yapay Zekâ Araçları: Öğretmen El Kitabı”na ulaşmak için tıklayınız.

http://meb.ai/VFOBOE

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.