EBA ve CANLI SINIF KULLANIM SAATLERİNDE ARTIŞ

EBA ve CANLI SINIF KULLANIM SAATLERİNDE ARTIŞ
30 Nisan 2020 22:05 | Son Güncellenme: 30 Nisan 2020 22:52
1.475
A+
A-

30 Nisan itibarıyla artık 12. sınıflar haftada 37 saat, 8. sınıflar ise haftada 31 saat EBA’da Canlı Ders yapabilecekler. Ayrıca 8. sınıf öğrencileri saat sınırlaması olmaksızın istedikleri zaman EBA’ya girebilecekler.

13 Nisan tarihinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavlar ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek 8 ve 12. sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfı öğrencilerinin kullanımına açılan ve öğrencilerin kendi öğretmenleri ile anlık etkileşimde bulunarak ders işlemesine olanak sağlayan EBA Canlı Sınıf özelliği, 23 Nisan tarihi itibarıyla 3. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerin kullanımına da açılmıştır. 30 Nisan tarihi itibarıyla da 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin EBA Canlı Ders sayılarında artış yapılmıştır. Buna göre artık 8. sınıf öğrencileri haftada 31 saat,  12. sınıf öğrencileri ise haftada 37 saat canlı ders yapabilecekler.

Aynı anda 50.000 canlı sınıf açılma kapasitesi sağlanan altyapı ile daha fazla ders ataması yapılmasına da olanak sağlandı. EBA Canlı Sınıf uygulaması kapsamında verilecek dersler okul idareleri tarafından planlanacak ve uygulanacaktır.

Ayrıca  Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavlara hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin de istedikleri zaman EBA’ya giriş yapabilmelerine olanak sağlandı. Bununla birlikte artık 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri istedikleri her zaman EBA’yı kullanabilecekler.

EBA Sınıf Bazlı Kullanım Saatleri

EBA Canlı Sınıf kullanım saatleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.