E-Sınav Salon Sayısı 500’ü Geçti

E-Sınav Salon Sayısı 500’ü Geçti
6 Ekim 2023 14:13
713
A+
A-

Millî Eğitim Bakanlığınca 2017 yılında başlatılan e-Sınav Merkezleri Projesi kapsamında açılan e-Sınav salonu sayısı 81 ilde 550’ye ulaşmıştır.

550. e-Sınav salonunun da açılması ile aynı anda 11.000 kişinin e-Sınava katılabilme imkânı oluşmuştur. Böylece Bakanlığımız Türkiye’de aynı anda en fazla kişinin hizmet alabildiği e-Sınav merkez ağına sahip olmuştur.

e-Sınav salonlarında Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı, Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Sınavları ile Amatör Telsizcilik sınavları yapılmakta olup Bakanlığımız ve diğer kamu, kurum ve kuruluşlarının talepleri doğrultusunda protokol sınavları da yapılmaktadır. e-Sınavlar ile, sınav maliyetlerinde düşüş, %98’e varan kağıt tasarrufu, sınav süreçlerinde kısalma ve minimum aday mağduriyeti kazanımları sağlanmıştır.

e-Sınav Merkezleri Projesinin yaygınlaştırılması kapsamında 2023 yılı sonuna kadar salon sayısının 650’ye çıkarılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda 2024 yılı içerisinde Açık Öğretim Okulları sınavlarının da e-Sınav salonlarında yapılması planlanmaktadır.

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Threads’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.