DÖGM “Bi’ Şey Sorabilir miyim?”, “Müslüman Bilim Adamları” ve “Rotamız Camiler” Programları Yayımlandı

DÖGM “Bi’ Şey Sorabilir miyim?”, “Müslüman Bilim Adamları” ve “Rotamız Camiler” Programları Yayımlandı
8 Ocak 2024 17:37
1.421
A+
A-

Ocak ayında; “Bi’ Şey Sorabilir miyim?”, “Müslüman Bilim Adamları” ve “Rotamız Camiler” programları, yeni bölümleriyle eğitici ve ilgi çekici içerikler sunmaya devam edecek.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğretim Programları ve Ders Materyalleri Daire Başkanlığı, Dijital Materyal Birimi tarafından hazırlanan içeriklerin Ocak 2023 ayı yayın akışı belirlenmiştir. Her biri öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik çeşitli konularda eğitici ve bilgilendirici içerikleri kapsayan programlar, ay boyunca düzenli olarak izleyicilerle buluşacaktır.

Bu içerikler öğrencilerin akademik başarılarını desteklemek, öğrenme süreçlerini zenginleştirmek ve öğretmenlere ek kaynaklar sunmak amacıyla hazırlanmaktadır. İçerikler, çeşitli ders konularını kapsayarak öğrencilere farklı bakış açıları kazandırmayı hedefliyor.

Ocak ayında; “Bi’ Şey Sorabilir miyim?“, “Müslüman Bilim Adamları” ve “Rotamız Camiler” programları, yeni bölümleriyle eğitici ve ilgi çekici içerikler sunmaya devam edecek.

Ocak Ayı Yayın Akışımız:

  • Bi’ Şey Sorabilir miyim?

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, 120.000 öğrenci ile gerçekleştirdiği saha araştırması sonucunda gençlerin kafasını en çok kurcalayan 100 temel dini ve akidevî soru belirlemiştir. Bu sorular Genel Müdürlük bünyesindeki Dijital Materyal Birimi tarafından “Bi’ Şey Sorabilir miyim?” programı aracılığıyla detaylı bir şekilde ele alınarak cevaplandırılmaktadır. Dijital Materyal Birimi, belirlenen soruları titizlikle ele alarak gençlerin anlayabileceği bir dilde cevaplar sunmaktadır. Yapılan araştırma ve hazırlanan materyalin gençlerin dinî bilgi düzeylerini artırmada önemli bir rol oynayacağı düşünülmekle birlikte, gençlerin dini konularda daha bilinçli ve donanımlı bireyler olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Bu program eğitimciler ve öğrenciler için ders içeriklerine katkıda bulunmakta ve gençlerin dini konulardaki meraklarını giderecek bir kaynak sağlamaktadır.

“Bi’ Şey Sorabilir miyim?”, Ocak ayında “Neden İmtihan ediliyoruz?” ve “Neden Birden Fazla Kutsal Kitap Var?” adlı bölümleri ile yayında olacaktır.

  • Müslüman Bilim Adamları

Program, tarihte iz bırakmış olan Müslüman bilim adamlarının hayat hikâyelerini ve bilimsel başarılarını ele alarak, onların katkılarına dair ilham verici hikâyeler sunmayı amaçlıyor. İslam dünyasındaki bilimsel gelişmeleri ve bu bilim adamlarının evrensel etkilerini vurgulayarak, izleyicilere farklı bir bakış açısı sunmayı hedefliyor. Bu programda, tarihin derinliklerine gidilerek günümüzle bağ kurulmakta, matematikten astronomiye, tıptan fiziksel bilimlere kadar geniş bir yelpazede bilimsel alandaki büyük başarılar incelenmektedir. Müslüman bilim adamlarının keşifleri ve icatları, izleyicilere bilim ve tarihle ilgili yeni perspektifler kazandırmayı hedeflemektedir. Programın amacı, izleyicilere Müslüman bilim adamlarının unutulmaz mirasını tanıtmak ve bilimle tarihi birleştirerek izleyicilere farklı bir deneyim sunmaktır.

Ocak ayında “Modern Tıbbın Babası İbn Sina” ve “Botanik Âlimi İbn Avvam” bölümleriyle tarih boyunca Müslüman bilim adamlarının önemli katkılarına odaklanılacaktır.

  • Rotamız Camiler

“Rotamız Camiler” programı öğrencilerimizin cami ve namazla daha yakın bir bağ kurmalarını sağlamak amacıyla camilerin günlük hayattaki önemini vurgulayacak bir proje olarak hayata geçirilmektedir. Bu proje kapsamında, öğrencilerin gözünden camilerin mimari özellikleri  hat, kündekâri, çini, mozaik gibi geleneksel Türk İslam sanatlarıyla ilişkilendirilerek ele alınmaktadır. Camilerin sadece ibadet yerleri olmadığı, aynı zamanda toplumsal ve kültürel merkezler olduğu vurgulanmaktadır. Öğrenci perspektifinden yaklaşılması, çekimlerin eğlenceli ve eğitici olmasını sağlayarak öğrencilerin proje ile daha iyi bağ kurmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, çeşitli cami tipleri ve mimari tarzları da ele alınarak öğrencilere çeşitlilik ve kültürel zenginlik hakkında bilgi verilmektedir. Proje sürecinde öğrencilere katılım imkânı tanınarak, öğrencilerin kendi gözlemlerini paylaşmaları ve projeye kişisel bir katkıda bulunmaları teşvik edilmektedir. Bu programla, öğrencilere cami ve namazı sevdirmek, kültürel ve dini bilincin artırılmasına yönelik bir yaklaşım benimsenmesi sağlamak hedeflenmektedir.

Ocak ayında “Rotamız Camiler” programı “Aslanhane Camii (Ahi Şerafeddin)” adlı bölümüyle yayında olacaktır.

Haftalık olarak hazırlanan tüm bu programlara dair videoların linkleri ve açıklamaları “@meb_dinogretimi” Instagram sayfasında yayınlanmaktadır.

Video içeriklerimiz Din Öğretimi Genel Müdürlüğü YouTube sayfasında her salı saat 20.00’de yayınlanmaktadır.

İçeriklerimizi takip etmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

https://www.youtube.com/@MEBDinOgretimiTV

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Threads’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.