DEĞERLER EĞİTİMİ ŞAHSİYETLER KİTAPLARI YAYIMLANDI

DEĞERLER EĞİTİMİ ŞAHSİYETLER KİTAPLARI YAYIMLANDI
30 Ekim 2023 12:28
339
A+
A-

Öğrencilerimize fen bilimleri ve sosyal bilimler alanında önemli buluşlar yapan, örnek yaşantılar ve eserler bırakan şahsiyetleri tanımalarına ve örnek almalarına yönelik olarak rehberlik etmek, öğrencilerimizin bu önemli şahsiyetlerin başarılarından ders alarak geleceklerini şekillendirmelerinde yol gösterebilmek amacıyla “Değerler Eğitimi Şahsiyetler Fen Bilimleri ve Kök Değerler Temalı Öğretmen Etkinlik Kitabı” ve “Değerler Eğitimi Şahsiyetler Sosyal Bilimler ve Kök Değerler Temalı Öğretmen Etkinlik Kitabı” yayımlandı.

Genel Müdürlüğümüzce öğrencilere fen bilimleri ve sosyal bilimler alanında önemli buluşlar yapan, yaşantılar ve eserler bırakan şahsiyetleri tanımaya ve örnek almaya yönelik olarak rehberlik etmek, bu şahsiyetlerin başarılarından ders alarak geleceğin olumlu şekillenmesinde yol gösterebilmek amacıyla ortaöğretim seviyelerinde uygulanacak “Değerler Eğitimi Şahsiyetler Fen Bilimleri ve Kök Değerler Temalı Öğretmen Etkinlik Kitabı” ve “Değerler Eğitimi Şahsiyetler Sosyal Bilimler ve Kök Değerler Temalı Öğretmen Etkinlik Kitabı” yayımlandı.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik ve yardımseverlik on kök değer sosyal, bilimsel ve kültürel miras olan önemli şahsiyetlerin yaşamları ve başarılarıyla ilişkilendirilerek farklı alanlarda iki etkinlik kitabı hazırlandı.

Kültürel Mirasın Temel Taşlarını Oluşturan Şahsiyetler

Hazırlanan şahsiyetler kitaplarında gerek toplumların gerekse medeniyetlerin sosyal, siyasi, kültürel gelişim ve değişimlerindeki önemli rolleriyle tarihsel süreci etkileyebilmiş bazı kişilerin başarı öykülerinden, miraslarından ilham alarak geçmişi anlayıp geleceğe bakmak, açılan yollarda sağlam adımlarla yürümek amaçlanıyor. Öğrencilerin etik değerlerini, sosyal sorumluluklarını ve empati becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaya yarayacak bu kitaplar, şahsiyetlerin dünyasını anlatan birincil kaynaklardan yararlanarak doğru ve güvenilir bilgiyi öğrencilere sunuyor.

 Etkinlik kitaplarının eğitici, eğitirken de eğlendirici ve yol gösterici olması gerektiğini önceleyen şahsiyetler kitapları, değerleri aktarırken günlük yaşamdan uygulamalara ve örneklere yer vererek bilginin somutlaşmasını sağlıyor. Seçilen önemli şahsiyetlerin yaşam öyküleri, fikirleri ve fiilleri; öğrencilerin değerlerle bağlantı kurmasına, onları içselleştirmesine ve günlük yaşamda kullanmasına olanak sağlıyor.

Kitaplarda 116 Şahsiyet İşleniyor

Alan uzmanları tarafından hazırlanan etkinliklerde otobiyografi, biyografi, makale, fıkra, deneme, röportaj, şiir gibi edebî türlere de yer veriliyor. Ayrıca video izleme, metin tamamlama, canlandırma gibi yönergelerle öğrencilerin dinleme, izleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yer alıyor.

Sınıf içi etkinliklerin yanında okul içi, okul dışı ve aile irtibatlı toplam 108 etkinliğin yer aldığı kitaplar; Yusuf Has Hacip’ten Mustafa Kemal Atatürk’e, Hafsa Sultan’dan Afet İnan’a, Ali Gaffar Okkan’dan Ömer Halisdemir’e, Mimar Sinan’dan Cahit Arf’e, Elif Çadırcı’dan Asuman Baytop’a kadar geniş bir zaman diliminden ve farklı alanlardan seçilen şahsiyetlerle öğrencilerin görev ve sorumluluk bilincine katkı sağlamak üzere ilgi çekecek, bilişsel ve duyuşsal becerileri geliştirecek yönergeler barındırıyor.

 Geçmişin ışığını güncelle harmanlayarak toplumun birlik ve beraberlik duygularını diri tutmayı görev edinen “Değerler Eğitimi Şahsiyetler” kitaplarına ogmmateryal.eba.gov.tr sitesi üzerinden erişilebiliyor.

Erişim için tıklayınız.

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Threads’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.