Bu Bölümleri Tercih Edenlere 1000 TL Destek

Bu Bölümleri Tercih Edenlere 1000 TL Destek
2 Şubat 2020 14:36 | Son Güncellenme: 2 Şubat 2020 14:38
805
A+
A-

TEBİP Projesi Kapsamında Ödenecek

YÖK tarafından başlatılan YÖK Temel Bilimler Programları (YÖK-TEBİP) kapsamında açılan fizik, kimya, matematik ve biyoloji programlarından oluşturulan üstün başarı sınıfları İstanbul Üniversitesi’nde açıldı.Fizik, kimya, matematik ve biyoloji alanlarına ilk üç tercihinde yerleşen öğrencilere, bu sınıflarda okumaları için YÖK’ten teklif gidiyor. Kabul eden öğrenciler aylık 1000’er lira burs alıyor ve İstanbul’da yurt imkanı sağlanıyor. Kahvaltı ile öğle ve akşam yemekleri üniversite tarafından karşılanıyor. Eğitim süresi ise dört yıl. Mezunların diplomalarında ilk kazandıkları üniversitenin ismi yazacak ve TEBİP programında eğitim aldığı diplomada belirtilecek.

Not Ortalaması Önemli
Açıklamaya göre ilgili programlara her yıl 15’er öğrenci kabul edilmekle birlikte toplamda bu programlarda okuyan öğrencilerin sayısı ise 87 olarak belirtildi. En iyi bölüm hocaları ders vermekte olup zorlandığı için projeden ayrılan öğrenciler de bulunuyor. Programda 2.5 puan ortalamasının altında olanlar ayrılmak zorunda kalarak üniversitelerine geri dönüyorlar. Bugüne kadar 37 öğrenci kendi isteğiyle programdan ayrıldı.

Mezun Olduktan Sonra İŞ Olanağı

İlgili konu ile YÖK ve İÜ rektörü tarafından yapılan açıklamada öğrencilerin mezun olduktan sonra hepsi çok rahat iş bulabileceği ifade edildi. İsteyenler gerekli görülen yerlere hoca olarak atanacak olup özel sektörde de işleri hazır. ASELSAN ve TÜBİTAK gibi kurumlarda da çalışabilecekler ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.