Bakan Tekin’den Mülakatla İlgili Yeni Açıklamalar

Bakan Tekin’den Mülakatla İlgili Yeni Açıklamalar
8 Ekim 2023 15:38
1.334
A+
A-

Bir süredir gündemden düşmeyen ve eski Milli Eğitim Bakanı iddiaları ile kaldırılacağı düşünülen mülakata Bakan Yusuf Tekin’den olumsuz yanıtlar. Bakan Tekin dün gerçekleşen AK Parti’nin 4. Olağanüstü Büyük Kongre’sinde CNN’e konuştu!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin mülakat sorunları ile ilgili açıklamalarına devam ediyor. Dün gerçekleşen AK Parti’nin 4. Olağanüstü Büyük Kongre’sinde CNN’e konuşan Bakan Yusuf Tekin açıklamalarında mülakatın gerekli olduğuna değindi. Önceki konuşmalarında kendini ifade edemeyene çocuğumu emanet etmem diyen Bakan Tekin şimdiki açıklamalarına ise mülakatı yapan 3 kişilik ekibin asla kimi mülakata aldığını bilmeyeceğini vurguladı. Mülakatın kaldırılması taraftarı olanlara Bakan Tekin’den açıklamalar gecikmedi.

3 kişilik mülakat ekibi kimi alacağını bilmeyecek!
Dün AK Parti’nin 4. Olağanüstü Büyük Kongre’sinde CNN Türk canlı yayınına konuk olan Bakan Tekin mülakat uygulamasına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Herkes tarafından merak edilen mülakatın kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin açıklamalar yapan Bakan Tekin;

“Kendisini ifade edip edemediğini, alan hakimiyetinin ne olduğunu bilmediğim bir kişiye çocuğunuzu emanet edemem. Yüzde yüz mülakat puanı ile atanan öğretmen var. Ben de yüzde 50’ye düşürüyorum.”

“Kendisini mülakata alacak kişilerin isim olarak kim olduğunu bilmeyecek. Üç kişilik mülakat ekibimiz kimi alacağını bilmeyecek. O da bilmediği için kime torpil yapacağını bilmeyecek. Kamera kaydı. Bir de mülakat komisyonu o an elektronik ortamda notunu verecek. Sonra müdahale etme şansının olmadığı bir düzen.” İfadeleri ile mülakatın önemine ve bununla beraber mülakatın yapacak olan ekibin düzenlemeleri ile asla torpil gibi durumlara izin verilmeyeceğini yani şartların iyileştirilerek mülakata devam edileceğini belirtti.

Mülakattaki duruşu aynı!
Geçtiğimiz günlerde de açıklamalarında “Siz nasıl çocuğunuzu bir okula yazdırırken öğretmeni görüyorsanız ben de size mahcup olmamak için istihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım. Bundan daha doğal bir şey yok ve ben size açık çek veriyorum. Objektiflik için adillik için ne gerekiyorsa bu tedbirleri alalım diyorum.” İfadelerini kullanan Bakan Tekin mülakat konusunda eğitime alınacak öğretmenlerin görülmesi, tartılması gerektiğine inandığını ve bunun öğrenci ve ailelerine mahcup olmamak için yapılmasına mecbur olduğunu dile getirmişti. Mülakat konusundaki duruşunu değiştirmeyen Bakan Tekin mülakatın gerekliliğini ise yaptığı açıklamalar ile belirtti.

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Threads’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.