MEB Bakan Yardımcıları Görev Dağılımında Değişiklik Yapıldı

MEB Bakan Yardımcıları Görev Dağılımında Değişiklik Yapıldı
17 Eylül 2024 23:13
765
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu’nun görevden alınmasının ardından yerine Muhammet Bilal Macit atanmıştı.

Dün gerçekleştirilen devir teslim töreni ile birlikte Muhammet Bilal Macit, resmen görevine başladı. Bu atama sonrası Bakan Yardımcıları arasındaki görev dağılımında küçük bir değişiklik yapıldı.

Celile Eren Ökten’in sorumluluğunda bulunan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK), yeni Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit’e devredildi.

Muhammet Bilal Macit Kimdir?

1984 İstanbul doğumlu olan Bilal Macit, Sabancı Üniversitesi Toplumsal ve Siyasal Bilimler Programı’nı burslu kazanmış ve 2008 yılında mezun olmuştur. Lisans eğitimi sırasında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Boston Üniversitesinde Avrupa politikaları, medya ve siyaset ilişkileri üzerine dersler almıştır.

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans eğitimi için İngiltere’ye gitmiştir. İlk olarak Brunel Üniversitesinde işletme üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlamış, ardından King’s College London’da kamu politikaları üzerine yüksek lisans yaparak 2010 yılında mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Türk Hava Yollarında çalışmış, 12 Haziran seçimlerinde ise 24. dönem İstanbul Milletvekili seçilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyeliği yapmış ve TBMM’deki Nüfus Kalkınma Grubu Üyeliği görevini yürütmüştür.

2016-2018 yılları arasında, Savunma Sanayii Başkanlığı ve İstanbul Ticaret Odası’nın ana ortaklığında kurulan, savunma, yazılım ve denizcilik odaklı ulusal ve uluslararası teknoloji firmalarına ev sahipliği yapan Teknopark İstanbul’da Genel Müdür olarak görev yapmıştır.

Ağustos 2018’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü olarak atanmıştır. Bu görev süresince özel sektör Ar-Ge ve tasarım merkezleri, üniversite-sanayii iş birliği kapsamında teknoparklar ve kümelenme desteklerini yönetmiştir.

13 Eylül 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Millî Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.

İleri düzeyde İngilizce bilen Macit, evlidir.

Mebpersonel

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi X’ten takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.