Güncellenen Denklik Kılavuzu Yayımlandı

Güncellenen Denklik Kılavuzu Yayımlandı
16 Ağustos 2024 17:00 | Son Güncellenme: 16 Ağustos 2024 18:05
578
A+
A-

TTKB: Başkanlığımızca güncellenen Denklik Kılavuzu, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı resmî web sayfasında yayımlanmıştır. Ağustos 2024 Denklik Kılavuzu’nda önemli güncellemeler yapıldı.

Başkanlığımızca güncellenen Denklik Kılavuzu, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı resmî web sayfasında yayımlanmıştır. Ağustos 2024 Denklik Kılavuzu’nda önemli güncellemeler yapıldı.

Daha önce “Arap Ülkeleri” başlığı altında yer alan ülkeler, yeni kılavuzda ayrı başlıklarla daha kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır. Bu değişikliklerle birlikte, denklik kılavuzuna 22 yeni ülkenin eğitim sistemi ve belge örnekleri eklenmiştir. Bu ülkeler; Angola, Benin, Haiti, İskoçya, Kamboçya, Kolombiya, Komorlar, Lesotho, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Madagaskar, Malta, Myanmar, Namibya, Nepal, Orta Afrika Cumhuriyeti, Singapur, Slovakya, Slovenya, Sri Lanka ve Zimbabve’dir.

Ayrıca, 48 ülkenin eğitim sistemi ve belge örnekleri güncellenmiştir. Eğitim sistemi ve belge örnekleri güncellenen ülkeler sırasıyla şunlardır: Afganistan, Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Cezayir, Filistin, Gambiya, Gana, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, Japonya, Kamerun, Katar, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Kore Cumhuriyeti, Kuveyt, Kuzey Makedonya, Libya, Mısır, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Polonya, Ruanda, Rusya, Sırbistan, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tanzanya, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan, Yemen.

Yeni eklenen 22 ülke ile birlikte, kılavuzda toplamda 125 ülkenin eğitim sistemi ve belge örnekleri yer almaktadır. Bu güncelle tıklayınız meler ile beraber, denklik başvurularının değerlendirme sürecinde daha kapsamlı ve güncel bilgilere erişim sağlanması amaçlanmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.