Öğretmen Atamalarında Köklü Değişiklik! İşte Yeni Süreç İşleyişi

Öğretmen Atamalarında Köklü Değişiklik! İşte Yeni Süreç İşleyişi
27 Haziran 2024 18:02
1.296
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Milli Eğitim Akademisi kurulmasını içeren kanun teklifi Meclis’in gündemine geldi. Kanun teklifi için süreç devam ediyor. Yasallaştığı takdirde öğretmen atamalarında köklü değişiklikler yapılacak.

1. KPSS

Öğretmenler eskiden olduğu gibi ÖSYM tarafından düzenlenen merkezi sınavlardan branşlarına ayrılan kontenjan sayısınca sıralama yapmak zorunda. 18 branş KPSS Lisans + Eğitim Bilimleri + ÖABT sınavlarına göre değerlendirilirken geriye kalan branşlar KPSS Lisans + Eğitim Bilimleri sınavlarından değerlendirmeye alınacak.

2.Milli Eğitim Akademisi

Milli Eğitim Akademisi’nde hazırlık eğitimlerini başarıyla tamamlama şartı geliyor. Buna göre adaylar KPSS puanlarıyla Milli Eğitim Akademisi’ne kabul edilecek. Adaylara ayrıca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması Akademi’ye girişte yapılacak.

Adaylar mezun oldukları yüksek öğretim programlarına göre 3 veya 4 dönem süresince Akademi’de eğitim alacak. Adaylara teorik ve uygulamaları sınavlar yapılacak.

Her ders not ortalaması 100 üzerinden 60 ve üzeri olan adaylar başarılı sayılacak. Adaylara ayrıca başarısız oldukları derslerde bir seferlik Ek Sınav yapılır. Ek Sınavlardan başarısız olan adayların Akademiyle ilişiği kesilir. Uygulamalı ders başarı puanı 100 üzerinden 70 ve üzeri alan adaylar başarılı sayılır. 70 altında olan adayların Akademiyle ilişiği kesilir.

Sözleşmeli öğretmen atama puanı hazırlık eğitiminin sonunda teorik ve uygulamalı derslerin ortalaması alınarak oluşturulur.

Akademiyi başarı ile tamamlayan adaylar tercihlerine göre sözleşmeli öğretmen olarak atanır.

Mebpersonel

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.