6 EKİM DÜNYA SEREBRAL PALSİ (SP) FARKINDALIK GÜNÜ

6 EKİM DÜNYA SEREBRAL PALSİ (SP) FARKINDALIK GÜNÜ
6 Ekim 2023 14:57
582
A+
A-

Dünya Serebral Palsi (SP) Farkındalık Günü olarak kabul edilen 6 Ekim tarihinde Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında Serebral Palsi konusuna dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülmektedir.

Serebral Palsi gelişmekte olan beynin (gebeliğin başlangıcından ikinci yaşın sonuna dek) değişik nedenlerle etkilenmesi sonucu ortaya çıkan duyu, algı, duruş ve harekette bozukluklara yol açan nörogelişimsel bir durumdur. Bu durum doğum öncesinde, doğum sırasında ve doğum sonrasında oluşabilecek birtakım problemler nedeni ile oluşur. Erken tanı ile gereken önlemlerin zamanında etkin ve doğru yönde alınmasıyla önlenebilmesi, ortaya çıkması halinde ise etkisinin azaltılması mümkün olabilmektedir.

Serebral Palsili öğrencilerin eğitiminde amaç, özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler de olduğu gibi çocuğun eğitsel gereksinimlerini karşılamak ve toplumda bağımsız yaşayabilmesi için gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazandırmaktır. Bu kapsamda Bakanlığımızca özel eğitim ihtiyacı olan bireylere sunulan eğitim hizmetlerinin niteliğini geliştirmek ve onların yaşama uyumlarını artırmak amacıyla çalışmalar yürütülmektedir.

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Threads’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.